:: HABER DETAY

Şah Mat
Şahin Tercüme Reklam

Şah Mat


Alanyaspor maçının ilk yarısının büyük bölümünde rakibini sahadan silen ve hücum futbolu adına mükemmel bir oyun ortaya koyan takım ev sahibi Trabzonspor’du.

Gerçekten de yeni transfer edilen Sosa ve genç oyuncu Abdülkadir’i sahada izlemek Trabzonspor taraftarı için büyük bir keyifti...

Burak Yılmaz tam anlamıyla oyuna ağırlığını koymuş bir asist, iki gol ile skora katkı yapmışken, ilk yarının son dakikalarında sahneye ’gecenin yıldızı ben olmalıyım’ diyen Vagner Love çıktı ve deyim yerindeyse adeta şapkadan tavşan çıkararak bu keyfi bozmuş oldu...

Halı sahada yenilmeyecek tarzdaki bu gol tüm Trabzonsporlu oyuncuların bakışları arasında geldi! Orta sahadan topu alan Vagner Love, Trabzonspor takımı kendi yarı sahasında çok kalabalık olmasına rağmen tüm oyuncularını birer ikişer geçerek, kaleci Esteban’ın bacaklarının arasından topu ağlara göndermesini bildi.

Bu golde en az kaleci Esteban kadar kafalarında ilk yarının bittiğini düşünerek konsantrasyon kaybı yaşayan takımın ve yerini boş bırakan stoperlerin de büyük hatası vardı!

Golden kısa bir süre önce Trabzonspor adına Yusuf Yazıcı net bir gol pozisyonunda kafasını kaldırıp boştaki iki arkadaşına pas vermeyip, topa da kötü vurunca takımını bir golden etmiş ve bir anlamda oyunun dönmesine vesile olmuş oldu.

İkinci yarı başlarken kendisini iyi hissetmeyen Esteban yerini genç kaleci Uğurcan’a bıraktı.

Rakip Alanyaspor’da ise tecrübeli teknik adam Safet Susiç iki değişiklikle oyuna müdahale etti ve kısa bir süre sonra Alanyaspor’da Fernandes kaleci Uğurcan’ın bir adım önde duruşundan faydalanıp şık bir aşırtma kafa vuruşuyla ikinci golü buldu.

Her şeye rağmen Sosa’nın mükemmel aşırtma vuruşunun direkten dönüp gol olmaması Trabzonspor adına büyük şanssızlıktı.

Sonrasında Trabzonspor takımında ilk yarının en çok koşan ismi olan Yusuf Yazıcı’nın kulübede çok farklı alternatifler olmasına rağmen formsuz Volkan Şen’e yerini bırakması Trabzonspor’un orta sahasının oyundan iyice düşmesine neden oldu.

Zaten ilk yarıda tüm enerjisini harcayan takım yorgunluk da baş gösterince kendi ceza alanında rakibe gereksiz faüller yaparak iki penaltıya sebebiyet vermek durumunda kaldı. Bu penaltıları gole çeviren ise maçtaki yıldızlığını taçlandıran Vagner Love’du.

Bu gecenin bir başka yıldızı da Milli Takım hocası Mircea Lucesku’ydu. Yerli oyuncuları görmek adına maçı izlemeye gelen Milli Takım hocası bir anlamda Ersun Yanal’ın hatalı tercihler yapmasına vesile oldu. Volkan Şen hamlesi tamamıyla bu nedenle yapılmış bir tercihti ve bu tercih ile Ersun Yanal kendi kariyerinin en büyük kumarlarından birini oynamış oldu.

Bir başka yanlış tercih ise stoper olarak oynatılan Okay’ın maç içerisinde sakatlanmışken son oyuncu değişiklik hakkının farklı bir oyuncuda kullanılması oldu. Bu değişiklikler neticesinde maçın sonlarına doğru Trabzonspor rakibinden adeta iki üç kişi eksik oynamak durumunda kaldı.

Sonuç olarak ilk yarı maçı kazandığını düşünen Trabzonspor ikinci yarıda oynadığı oyunla resmen ’mat’ oldu. Üstelik ilk yarıda ’şah’ı da kendi çekmişken!

:: Spor

Filenin Sultanları İçin Olimpiyatlar Macerası Başlıyor

2023 CEV Milletler Ligi ve Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda şampiyo...

Kaynak: HabetTürk

Down Sendromlu Futsal Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu!

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu bünyesindeki Down Sendromlu Futsal ...

Kaynak: AtakentHaber

Genç Yüzücü Dünya Şampiyonu!

Milli sporcu Kuzey Tunçelli, İsrail’de düzenlenen Dünya Gençler Yüzme Şampi...

Kaynak: AtakentHaber

Şampiyon Filenin Sultanları!

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2023 CEV Avrupa Şampiyonasında çekişmeli ...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam