:: HABER DETAY

Geri Dönüş!
Şahin Tercüme Reklam

Geri Dönüş!


Trabzonspor, Beşiktaş deplasmanında oyuna ideal onbirinden taviz vererek Mas’ın yerine Hubocan ve Yusuf’un yerine Onazi ile başladı. Defansif olarak daha dengeli bir kadro kurma isteğinin bu tercihlerdeki rolü büyüktü.

Okay-Durica-Hubocan’ın defansta aynı anda yer alışı sağbek Pereira’nın ileri çıkışlarında Ersun hocanın üçlü defans oynatacağının sinyallerini veriyordu. Tabii kanatlarda hem Olcay, hem de Pereira defansa destek verecek, defans üçlüsünün önünde de Onazi-Kucka-Sosa üçlüsü yer alacak böylelikle de ofansif yönü kuvvetli rakip Beşiktaş’ın gol yollarındaki etkinliği minimuma indirilecekti.

Bu dizilişte aksayan nokta Sosa ve Burak’ın düşük performanslarının yanı sıra top kayıpları ve Okay’ın mevkisine henüz alışamamış olmasından kaynaklanan pozisyon hatalarıydı.

Trabzonspor’da bir önceki hafta oynanan Alanyaspor maçındaki dripling halindeki oyuncuyu kovalamamaktan kaynaklı konsantrasyon eksikliğinin bir benzeri baş gösterince Talisca kendi yarattığı pozisyonda eliyle koymuş gibi şık bir golle Trabzonspor ağlarını havalandırmasını bildi. Bu golde kalabalık defansa rağmen tek top oyununun nasıl oynanması gerektiğine dair Babel’in sahneye koymuş olduğu oyun da görülmeye değerdi.

Aynı Talisca’nın bu golden bir iki dakika sonrası Kucka’ya hakemin gözleri önünde yapmış olduğu kasti kırmızı kartlık faülün maçın hakemi Fırat Aydınus tarafından sarı kart ile bile değerlendirmemiş olması hakemlik adına bu sezon yaşanan skandallara bir yenisini daha eklemiş oldu.

Karşılıklı orta saha mücadelesi şeklinde geçen oyunda fark yaratan Trabzonspor adına genç yıldız Abdülkadir ve Beşiktaş adına da Talisca’ydı.

Orta alanda oyun kuramayan Trabzonspor’a deyim yerindeyse can veren genç yetenek Abdülkadir, Olcay’a al da at dercesine bir asist yapınca Olcay mecburen de olsa eski takımına gol atmak durumunda kalmış oldu!

Sonrasında ilk yarı bitimine kadar karşılıklı top kayıplarıyla geçen oyun, gereksiz sarı kartlarla devam etti.

İkinci yarıda Beşiktaş, sarı kartı da bulunan Medel’in yerine oyuna Gökhan Gönül’ü ve 57. dakikada ise Negredo’nun yerine golcü Cenk dahil oldu. Son değişikliğin bir dakika sonrasında Trabzonspor adına konsantrasyon eksikliğinden Lens ile golü bulan Beşiktaş oldu.

Bu golden hemen kısa bir süre sonra Abdülkadir gole golle karşılık vermek istese de Fabri buna izin vermedi. Aynı şekilde Olcay’ın cılız plasesinde kalesinde devleşen yine Fabri oldu!

Oyuna Olcay’ı çıkartarak Castillo ve kısa bir süre sonra da Onazi’nin yerine Yusuf Yazıcı değişikliği ile müdahale eden Ersun Yanal, bu şekilde takım temposunun artmasını sağlamış oldu. 76. dakikada Abdülkadir’in çıkıp Hugo Rodallega’nın oyuna girmesiyle Trabzonspor çift santraforlu oyuna döndü.

Nitekim Lens’in Hubocan’ın hatasından faydalanıp golü bulamadığı pozisyonun dönüşünde Pereira’nın ortasına yapmış olduğu şık kafa vuruşuyla Rodallega golü buldu.

Son dakikalarda Rodallega bomboş pozisyonda topu ağlara gönderemeyince Trabzonspor adına bir İstanbul deplasmanı daha galibiyet yerine beraberlikle geçilmiş oldu...

Defansta Hubocan’ın hazır olmadığı ve ağır olduğu gözlendi. Rodallega ile Castillo’nun oynanacak maçlarda süre alması gerektiği de bu maçta görülmüş oldu... Burak ve Sosa oyunda yorgun bir görüntü sergilerken, defans bloğu da maç boyunca güven vermedi.

Beşiktaş ise maç boyu Atiba ve Oğuzhan’ın eksikliğini hissetti.

Deyim yerindeyse kıran kırana Premier Lig seviyesinde geçen maçta iki takımda puanları paylaşmış oldu!

Geri dönüşle bir önceki hafta kaybedilen özgüven geri kazanılmış oldu. Defans kurgusu oturtulduğu taktirde zorlu takımlardan oluşan maç trafiğini tamamlayan Trabzonspor basit puan kayıpları yapmaz ise kalan maçlarda bu ligi domine edebilir.

Bu sebeple milli maçlar nedeniyle verilecek arada eksiklerin biran önce giderilip, kaybedilen puanların telafi edilmesi şart...

:: Spor

Filenin Sultanları İçin Olimpiyatlar Macerası Başlıyor

2023 CEV Milletler Ligi ve Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda şampiyo...

Kaynak: HabetTürk

Down Sendromlu Futsal Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu!

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu bünyesindeki Down Sendromlu Futsal ...

Kaynak: AtakentHaber

Genç Yüzücü Dünya Şampiyonu!

Milli sporcu Kuzey Tunçelli, İsrail’de düzenlenen Dünya Gençler Yüzme Şampi...

Kaynak: AtakentHaber

Şampiyon Filenin Sultanları!

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2023 CEV Avrupa Şampiyonasında çekişmeli ...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam