:: HABER DETAY

Kim Korkar Galibiyetten!
Şahin Tercüme Reklam

Kim Korkar Galibiyetten!


Büyük travmalar atlatmış bir takımın kazanma alışkanlığı edinmesi kadar zor bir şey yoktur futbolda...

Sivasspor karşısına tertemiz formalarıyla ekstra motivasyonla çıkan Trabzonsporlu oyuncular maç boyunca güzel bir futbol izlettiremeseler de 2010-2011 sezonunun da kralı Burak Yılmaz ve Okay Yokuşlu’nun klas golleriyle maç sonunda üç puanı hanesine yazdırmasını bildi!

Takımın başına geçtiğinden bu yana Rıza hocanın sergilediği temkinli tutum saha içerisindeki oyunculara da yansımış olacak ki Trabzonsporlu oyuncular maç boyunca kontrollü bir şekilde oynamayı tercih ettiler.

Bunda Trabzonsporlu beş oyuncunun sarı kart cezası sınırında olmasının getirdiği tedirginliğin de rolünün olabileceğine değinmek gerekir.

Değinmemiz gereken diğer birkaç önemli husus da ileriye yapılan gereksiz top şişirmeleri ve oyunda gereksiz şekilde zaman geçirilmesi. Bunların hiçbiri Trabzonspor gibi büyük bir takımın oynayacağı oyun tarzı değil! Umarız bu oyun tarzını ikinci yarı itibariyle bir daha görmeyiz.

Rıza hoca defansif anlamda sıkıntı yaşanmadığı sürece Trabzonspor’un gol sorunu çekmeyeceğini düşünüyor ve buradan hareketle takımın ekstra bir eforla topun gerisine geçmesini istiyor. Ancak önde iş yapması gereken Yusuf Yazıcı gibi kreatif oyuncular defansif oyuna çok fazla katkı vermeye çalıştıklarında yorgunluğun da etkisiyle ister istemez hem top kayıpları artabiliyor, hem de kilit noktalarda topu ezebiliyorlar.

Yusuf Yazıcı’nın oyundan düşmesinin bir başka nedeni de Olcay Şahan ve Abdülkadir Ömür gibi onun dilinden anlayacak iki oyuncunun sahada olmayışı olsa gerek...

Zaten Abdülkadir Ömür’ün sahada olmayışını anlayabilmek hiç mümkün değil. Sezon boyunca Trabzonspor taraftarına gelecek adına umut verebilecek iki oyuncudan biri olan Abdülkadir kulübeye mahkum edilmemeli! Belki çok iddialı bulabilirsiniz ama gerekirse oyun Abdülkadir’in üzerine kurulmalı. Çünkü kendisi bu genç yaşında takımda beyin görevini ezilmeden, layıkıyla yapabilecek klasta bir oyuncu.

Bir parantez de rakip adına golü bulan Muhammet Demir’e açmak gerekir. Bugün ekstra bir efor gösterdi. Bu oyuncunun Trabzonspor’dayken bu eforu gösterememesinin nedenleri mutlaka araştırılmalı!

Gerçi diyeceksiniz ki Trabzonspor’dan giden hangi oyuncu sıçrama yapmıyor ki!

90 dakika boyunca futbol adına zihinlere kazınan ve alkışı hakeden birkaç pozisyona da değinmeden geçmemek lazım...

Burak Yılmaz’ın ceza alanın sağ çaprazından uzak köşeye muhteşem vuruşla gönderdiği gol. Kucka’nın yere düştükten sonra rakibine topu kaptırmamak için topa yerdeyken kafayla müdahale etmesi ve topu takım arkadaşına kazandırması. Ve yine Trabzonspor’un ikinci golü öncesi Kucka’nın direği döven şutu. Ve atılan klas goller... Ve gelen üç puan!

Ancak üç puandan öte Trabzonspor taraftarı için önemli olan ve onların içini ferahlatan ise tertemiz formayla alınan bu anlamlı galibiyet olsa gerek...

:: Spor

Filenin Sultanları İçin Olimpiyatlar Macerası Başlıyor

2023 CEV Milletler Ligi ve Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda şampiyo...

Kaynak: HabetTürk

Down Sendromlu Futsal Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu!

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu bünyesindeki Down Sendromlu Futsal ...

Kaynak: AtakentHaber

Genç Yüzücü Dünya Şampiyonu!

Milli sporcu Kuzey Tunçelli, İsrail’de düzenlenen Dünya Gençler Yüzme Şampi...

Kaynak: AtakentHaber

Şampiyon Filenin Sultanları!

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2023 CEV Avrupa Şampiyonasında çekişmeli ...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam