:: HABER DETAY

Avrupai Trabzonspor
Atakent Haber Reklam

Avrupai Trabzonspor


Trabzonspor bugün sanki bir Avrupa Kupası maçı oynarcasına bir performans ortaya koyarak az ve öz atakla Antalyaspor’u farklı skorla yenmesini bildi.

Bu oyunda geçen maçlarda olduğu gibi Rıza hocanın temkinli oyun anlayışı yine büyük etkendi.

Maçın başında Trabzonspor taraftarlarının kadro ile ilgili endişeleri vardı. Rıza hoca haklı olarak Mustafa ve N’Doye gibi saha içerisinde mücadele gücü yüksek oyuncularla oyuna başladı. Bu oyuncular da hocalarını yanıltmayarak sahada basılmadık yer bırakmayarak yapmış oldukları katkıyla Trabzonspor taraftarına sahada hep generallerin olmaması gerektiği, askerlere de ihtiyaç olduğu gerçeğini hatırlattı.

Bugün temkinli oyuna devam edilirken bulunan pozisyonlarda da ligin en klas golcüsünün golü bulacağına olan güven yine tamdı ve nitekim öyle oldu. Kral Burak Yılmaz Onazi’nin havadan gönderdiği müthiş uzun pasta fileleri aşırtma bir klas vuruşla havalandırmasını bildi.

Durica’nın omzundan sakatlanması sonrası oyuna Mas dahil olunca Mustafa Akbaş stopere geçmek zorunda kalmıştı. Ancak sağ stoperde oynayan Hubocan’ın sol stoper her kim olursa olsun onu canlandırmaya yetecek üstün performansı göstermesi gerçekten takdire şayandı. Özellikle havadan ve topu oyuna sokuşlarda defanstaki sorun giderilmiş gibi görünüyor. Maçın sonuna doğru kafasına aldığı darbe sonucu oyuna devam edemedi ancak umarım tehlikeli bir durum yoktur.

Oyuna bakıldığında bugün takım ilk yarı boyunca çok iyi bir oyun ortaya koyamadı ancak ikinci yarıda N’doye ile bulduğu ikinci gol sonrası takım yavaş yavaş kendine gelmeye başladı. Bu arada ilk yarı negatif bir görüntü çizen Castillo’nun yerine sahada ne yaptığını daha iyi bilen genç Abdülkadir’in girmesi de Trabzonspor’un hücum oyununa pozitif bir katkı sağladı.

Son dakikalarda birkaç pozisyonu da harcayan Trabzonspor belki de son haftaların en rahat galibiyetini almış oldu ve en önemlisi uzun bir aradan sonra üç maçlık bir seri yakaladı.

Bu özgüvenle maç maç odaklanmaya devam edip ilk yarı sonunda puan durumuna bakmanın Trabzonspor taraftarına ve takıma daha iyi geleceğini düşünüyorum. Çünkü puan durumuna bakılıp hedef odaklı maça bakıldığında yaşanan hayal kırıklıkları hem oyuncular, hem de taraftarlar için büyük olabiliyor. Bu sebeple puan durumundan çok önümüzdeki Kasımpaşa deplasman maçına odaklanmak ve oradan mutlaka bir galibiyet çıkartabilmek çok çok önemli.

:: Spor

Filenin Sultanları İçin Olimpiyatlar Macerası Başlıyor

2023 CEV Milletler Ligi ve Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda şampiyo...

Kaynak: HabetTürk

Down Sendromlu Futsal Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu!

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu bünyesindeki Down Sendromlu Futsal ...

Kaynak: AtakentHaber

Genç Yüzücü Dünya Şampiyonu!

Milli sporcu Kuzey Tunçelli, İsrail’de düzenlenen Dünya Gençler Yüzme Şampi...

Kaynak: AtakentHaber

Şampiyon Filenin Sultanları!

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2023 CEV Avrupa Şampiyonasında çekişmeli ...

Kaynak: AtakentHaber

Sanal Saha Reklam