:: HABER DETAY

Kazanma Alışkanlığı
Atakent Haber Reklam

Kazanma Alışkanlığı


Trabzonspor uzun yıllar sonra elde ettiği seri galibiyetlerle kazanma alışkanlığı da yeniden edinmiş oldu. Seri galibiyetlerin en güzel yanı ise ligde basamaklar birer ikişer çıkılırken aynı zamanda tüm oyuncuların özgüvenlerinin de yükseliyor olması...

Maç maç bakılan oyun ve takım olarak defans güvenliğinin elden bırakılmaması ile takım her geçen gün daha da üstüne koyarak oynuyor.

Rıza hocanın oynattığı sistemde tüm oyuncular maç içerisinde yardımlaşıp mücadele güçlerini ortaya koyunca yenilen gol sayısında da gözle görülür bir düşme yaşandı. Rıza hoca ve ekibini bu noktada takdir etmek gerekir. Maç öncesi rakip analizleri, oyuncu tercihleri ve maç sırasında oyunu okuma ve oyuna müdahaleler ile tüm taraftarlara umut ve güven veriyor.

Güvenin yanı sıra Ersun Yanal döneminde atılan gol sayısı ile Rıza Çalımbay döneminde atılan gol sayısı aşağı yukarı aynı olmasına rağmen yenilen gollerin azalması da puan tablosuna muazzam bir artış olarak yansıyor.

Tabii tüm bu olumlu gelişmeleri sadece takım defansı ile açıklayamayız. Defansta Hubocan gibi hızlı ve istikrarlı bir stoperin oluşu da takıma hem güven, hem de yaptığı yerinde müdahalelerle adeta can suyu veriyor...

Burak Yılmaz her ne kadar gol bulamasa da ileri uçta yapmış olduğu pres ile takımını rahatlatırken, bir nevi yapmış olduğu takım kaptanlığı ile de tüm tecrübesini oyuna yansıtıyor. Şampiyonluk yolunda Burak Yılmaz gibi tecrübeli oyuncuların ne derece faydalı olduğunu anlatırcasına oynuyor ve oynattırıyor Bırak Yılmaz...

Bir parantez de takımın iki genç yeteneği Yusuf Yazıcı ile Abdülkadir Ömür’e açmak gerekir. Her ikisinin uyumu ve göze hoş gelen futbolu uzun yıllar sonra Trabzonspor taraftarlarının gözlerinin paslarını silmeye yetiyor. Hele Yusuf Yazıcı’nın klasik hale getirdiği vuruşu ile yapmış olduğu golün benzerlerini önümüzdeki sezonlar çokça izliyor olacağız gibi görünüyor.

Maç her ne kadar 1-0 da bitse maçta Trabzonspor adına direkten dönen toplar ve maçın hakemi Halis Özkahya tarafından verilmeyen net penaltıların da sayısı bir hayli fazlaydı.

Rıza hocayla yaşanan kan uyuşması ile devreyi neredeyse ligin zirvesinde bitiren bir Trabzonspor devre arasında yapılacak takviyeler ve geçirilecek verimli bir kamp dönemi sonrasında ikinci yarıda ligin en güçlü şampiyonluk adaylarından birisi konumunda olacaktır.

Haftaya alınacak deplasman galibiyeti bu açıdan çok çok önemli!

Bu noktada taraftarların takımda tüm oyuncuları desteklemeleri ve en zayıf halka olarak gördükleri oyuncuları yererek değil, onlara moral verme yolunu tercih ederek takımlarının zirve yolunda adım adım, maç maç ilerleyişine katkı vermeleri gerekiyor.

Takım kazanmaya alışırken, taraftarların da yapmış olduğu tezahüratlarla rakipleri baskı altına alıp kendi takımları üzerindeki baskıyı da azaltmaya alışmaları şampiyonluğun gizli anahtarı olacaktır...

:: Spor

Filenin Sultanları İçin Olimpiyatlar Macerası Başlıyor

2023 CEV Milletler Ligi ve Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda şampiyo...

Kaynak: HabetTürk

Down Sendromlu Futsal Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu!

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu bünyesindeki Down Sendromlu Futsal ...

Kaynak: AtakentHaber

Genç Yüzücü Dünya Şampiyonu!

Milli sporcu Kuzey Tunçelli, İsrail’de düzenlenen Dünya Gençler Yüzme Şampi...

Kaynak: AtakentHaber

Şampiyon Filenin Sultanları!

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2023 CEV Avrupa Şampiyonasında çekişmeli ...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam