:: HABER DETAY

Kilit Açılamadı!
Şahin Tercüme Reklam

Kilit Açılamadı!


Trabzonspor’un Konyaspor ile üst üste iki kupa, bir lig maçı oynaması ve sahada Konyaspor’un akıllı(!) oynama ve rakibi oynatmama üzerine kurulu oyun sistemi bu süreçte Trabzonsporlu oyuncularda ekstra bir gerginliğe yol açtı.

Oyuncu seçimleri ve taktik hamlelerle bu kilidin açılamayışı ise Trabzonsporlu taraftarlara adeta saç baş yoldurdu.

Özellikle bu kilidi açmak üzere Sosa ve Rodallega’nın kullanılmayışı bu sürecin sonunda Trabzonspor’un kupadan elenmesine ve ligde de kan kaybı yaşamasına yol açarken defansın belkemiği Hubocan’ın görmüş olduğu çift sarı karttan kırmızı kart ile cezalı duruma düşmesi haftaya oynanacak derbi öncesi hiç de iyi olmadı.

Burak Yılmaz’ın sakatlığına rağmen ölüsünün bile sahada iş yapacağını söylemek yanlış olmaz. Transfer yapılmayacak ise belki bu süreçte Burak Yılmaz kanat oynatılarak daha diri bir santrafor olan Rodallega o bölgede kullanılırsa daha etkili bir oyun ortaya konulabilir.

Sosa gibi bir çilingirin ise bu süreçten ders alınıp acilen takıma monte edilmesi gerekiyor. Sosa’nın maçın tartışmasız yıldızı olan Abdülkadir Ömür ile birlikte yapmış olduğu pas alışverişleri hem rakibi bozuyor, hem de oyun seyir zevkini arttırıyor.

Takımda cezalı oyuncu bulunmadığı sürece yeni transferin gelişi ile birlikte defansta sıkıntı yaşanmayacaktır. Ceza durumlarında sıkıntı yaşamamak ve bir sonraki sezon zaman kaybetmemek ve uyum sürecinin aşılması için şimdiden yapılacak bir stoper transferi de yerinde olacaktır.

Bireysel bazda bakıldığında tüm oyuncuların belirli bir kalitenin üzerinde olduğu söylenebilir. Ancak sahada yerleşim problemleri, takım olarak oynayamama ya da sadece ekstra konsantrasyon ve motivasyon sağlanan belirli maçlarda etkili oyun ortaya koyulması takımın en büyük eksileri olarak göze çarpıyor. Bir diğer eksiklik ise cesur bir diziliş ve oyun ortaya konulamaması. Ve kötü bile oynansa sahada umut veren bir oyun sistemine sahip olunmaması. Buna bir de duran top organizasyon eksikliklerini ekleyebiliriz.

Tüm bunlara rağmen haftaya oynanacak maçın havası diğer maçlar gibi olmayacaktır. Bu sebeple hafta içi rakip takım yöneticileri veya basın tarafından yapılacak kışkırtmalara çok da itibar edilmemelidir. Bu sakinliğin sonunda alınacak bir galibiyet takıma ve camiaya ilaç gibi gelecektir.

:: Spor

Filenin Sultanları İçin Olimpiyatlar Macerası Başlıyor

2023 CEV Milletler Ligi ve Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda şampiyo...

Kaynak: HabetTürk

Down Sendromlu Futsal Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu!

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu bünyesindeki Down Sendromlu Futsal ...

Kaynak: AtakentHaber

Genç Yüzücü Dünya Şampiyonu!

Milli sporcu Kuzey Tunçelli, İsrail’de düzenlenen Dünya Gençler Yüzme Şampi...

Kaynak: AtakentHaber

Şampiyon Filenin Sultanları!

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2023 CEV Avrupa Şampiyonasında çekişmeli ...

Kaynak: AtakentHaber

Atakent Haber Reklam