:: HABER DETAY

Banliyö Hattında Sona Doğru
Şahin Tercüme Reklam

Banliyö Hattında Sona Doğru


Halkalı-Gebze Banliyö Hatları’nın İyileştirilmesi Projesi’nin 2018 Ağustos ayında tamamlanıp, yapılacak testler sonrası yıl sonuna kadar hizmete sokulacağı öğrenildi.

Avrupa Yakası’nda Halkalı’dan Kazlıçeşme’ye, Anadolu yakasında ise Söğütlüçeşme’den Gebze’ye kadar uzanacak olan Banliyö Sistemlerinin metro standartlarına kavuşturulması ve Marmaray ile entegre bir şekilde kesintisiz hale getirilmesi amaçlanıyor.

Halkalı’dan Gebze’ye ulaşım 114 dakika sürecek ve metro toplamda 43 istasyona uğrayacak.

Yaklaşık iki dakikada bir metroların üzerinde çalıştırılması planlanan hattın , tek yönlü saatte 75 bin, çift yönlü 150 bin yolcu olmak üzere günde 1 milyonun üzerinde yolcu tarafından kullanılması hedefleniyor.

Hat üzerinde bir gidiş, bir geliş olmak üzere iki banliyo hattının yanı sıra bir de şehirlerarası seyahat için hızlı tren hattı yapılmakta.

T-1 ve T-2 adı verilen hatların Marmaray araçları tarafından kullanılacağı, T-3 hattının ise şehirlerarası ve uluslararası trenler ile yüksek hızlı trenlere tahsis edileceği öğrenildi.

Avrupa Yakasında 20 kilometre, Anadolu yakasında ise 43 kilometre olmak üzere karada toplamda 63 kilometre, Marmaray denizaltı kısmı da dahil edildiğinde toplamda 76 kilometrelik uzunlukta olması planlanan hattın 2018’in Ağustos ayına kadar ray döşeme işlemleri, inşaat ve altyapı çalışmaları ve elektro mekanik sistemlerinin, Eylül sonu itibariyle de sinyal çalışmalarının tamamlanması planlanıyor. Aralık ayına kadar da yapılacak test sürüşleri sonrası 2018 Aralık ayı sonu itibariyle Halkalı’dan Gebze’ye kadar kesintisiz olarak ulaşım sağlanmış olacak.

Proje ayrıca 15 farklı raylı sistem ile 11 istasyonda entegrasyon sağlayacak.

Son teknoloji havalandırma, sinyal ve kontrol sistemleri kullanılmakta olan ve fiber optik altyapısı Kandilli Rasathanesi’ne bağlanacak olan projenin, bir deprem anında gerekli tedbirler alınabilecek ve İtfaiye Daire Başkanlığı’nın da anında müdahale edebileceği şekilde tasarlandığı öğrenildi.

Haydarpaşa Garı’nın ise yüksek hızlı tren garı olarak hem yolculara hizmet edeceği, hem de trenlerin gare (istasyon) sahası olarak hizmet vereceği öğrenildi.

Bilindiği üzere Marmaray Projesi’nde kullanılacak 440 adet demiryolu aracının 300’ü ülkemizde üretilmişti.

:: Atakent

15 Şehitler Köprüsü Bu Gece Kapalı Olacak

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklama ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsünün 29...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geri Çekildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun otoyol ve köprü geçişleri...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geldi

Karayolları Genel Müdürlüğü, `Otoyol ve köprü ücretleri, 25 Ekim 2023 Çarşa...

Kaynak: AtakentHaber

29 Ekim’de Bazı Metrolar Ücretsiz Olacak

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyl...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam