:: HABER DETAY

Burun Estetiğinin İncelikleri
Atakent Haber Reklam

Burun Estetiğinin İncelikleri


Burun estetiği ameliyatı sosyal ve psikolojik olarak kişilerin hayatlarında önemli bir rol oynuyor. Estetik ameliyatlar arasında tüm dünya geneline bakarsak en fazla yapılan burun estetiği ameliyatı olarak öne çıkıyor.

Genellikle hastalarda, burun şekillerinden kaynaklanan deformitiler ve burun şeklinin yüze uyumsuz ve orantısız olması memnuniyetsizlik meydana getirmektedir.

Hastalar, burun estetiği ameliyatından sonra kendilerine güvenlerinin arttığı, daha istikrarlı bir duygusal huzura sahip olduklarını dile getiriyorlar. Hatta bazı hastalar, rinoplasti başarısını hayatlarının değişmesine sebep olan bir deneyim olarak görüyorlar.

Burun estetiği ameliyatı sanıldığının aksine sadece görünüm için değil aynı zamanda nefes alma problemi olan hastalarda da yapılan bir ameliyattır. Burnunuz kırıksa, burun sırtınız çökük ya da burun ucunuz sarkıksa nefes almanız sorunlu olur. Bu durumlarda rinoplasti ameliyatı yapılmaktadır.

Estetik kaygıyla yapılan ameliyatlarda cerrah kişiye özel iyileştirme planı geliştirip, hazırlamalıdır. Cerrah, ameliyat öncesi ameliyatı kafasında yapmalı ve bitirmeli, ameliyata da öyle girmelidir. Sadece burnu değil kişinin yüz büyüklüğü, boy uzunluğu gibi genel beden özelliklerini de düşünerek operasyonu gerçekleştirilmelidir.

Hastalar burunlarını yaptırırken bir yandan daha iyi nefes almak bir yandan da güzelleşmek isterler. Güzel bir ifade isteyenler için burnun yüz ile denge ve uyumlu olması gerekiyor.

Ameliyat için çok zor ve ağrılı bir süreç olmadığı söylenebilir. İlk 7 gün aşamalı bir iyileşme olur. Ağrı şiddeti az olmakla birlikte şişlik ve zaman zaman göz altında morarmalar olabilir. Ancak birinci haftanın sonunda her şey normale döner. Ancak nihai sonuçlar için bir yıl beklemek gerekir.

:: Sağlık

Sağlık Bakanlığı’ndan Salgın Açıklaması

Sağlık Bakanlığı tarafından, geçmiş yıllardaki grip sezonları ile kıyasland...

Kaynak: AtakentHaber

Çocuklarda Tırnak Yeme Alışkanlığı

Tırnak yeme, çocukluk döneminde en sık karşılaşılan zararlı alışkanlıklarda...

Kaynak: AtakentHaber

Bağışıklığı Güçlendiren Besinler

Havaların soğumasıyla birlikte bağışıklık sistemimiz zayıflıyor ve hastalık...

Kaynak: AtakentHaber

Boğaz Ağrısını Geçirmek İçin Tavsiyeler

Kış mevsiminin kendisini iyiden iyiye göstermeye başlamasıyla hastalıklarda...

Kaynak: AtakentHaber

Atakent Haber Reklam