:: HABER DETAY

Kemança Virtüözü Atakent’e Geliyor
Şahin Tercüme Reklam

Kemança Virtüözü Atakent’e Geliyor


Kemança Virtüözü Göktuğ Çelik `Düşler ve Renkler` isimli albümünden eserlerin icra edileceği konser 11 Şubat Pazar Günü Saat 16:00’da Küçükçekmece Müzik Akademisi’nde yapılacak.

Kemançe Nedir?

Azerbaycan, Türkmenistan, İran, Ermenistan, Gürcistan, Kürdistan ve ender de olsa Anadolu coğrafyasında kullanılan bir sazdır. Anadolu’da daha çok kemança yerine bir benzeri olan kabak kemane daha yaygın olarak kullanılmaktadır.

TRT İstanbul Radyosu saz sanatçısı, kemança üstadı Göktuğ Çelik’in `Dreams/Colours` adlı Ahenk Müzik’ten çıkan albümü çoğu çeşitli halk ezgilerinden seçilmiş 14 enstrümantal eserden oluşuyor.

Göktuğ Çelik kimdir?

Göktuğ Çelik 1976 yılında İstanbul’da doğdu. İ.T.Ü Türk Müziği Devlet Konservatuarı Çalgı Eğitimi bölümüne girmeye hak kazandı. Orta ve Liseyi Çalgı Eğitimi bölümünde bitirip, üniversiteyi Çalgı Yüksek bölümünde 1998 yılında tamamladı.

1996-2004 yılları arasında TRT İstanbul Radyosunda çalıştı.
Kent Ozanları grubunun da kurucularından olan Göktuğ Çelik, 1997 yılında ilk albümünü çıkardı. 2005 ve 2007 yıllarında bu grupla üç çalışma gerçekleştirdi. Okulun devam ettiği yıllardan günümüze kadar yurt içinde ve yurt dışında gerek solist gerekse enstrumanist olarak yüzlerce konserde yer aldı.

Halk Oyunları yarışmalarında, Halk Müziği yarışmalarında, Dizi ve Sinama filmlerinde, çeşitli albüm çalışmalarında, onlarca önemli müzik programına sazıyla enstrumanıyla eşlik etti.

:: Müzik

AKSM Konser:  Necdet Kaya

24 Nisan Salı günü saat 20:00’de Atakent Kültür Sanat Merkezi’nde Necdet K...

Kaynak: AtakentHaber

AKSM Konser: Ayşe Sağyaşar

12 Nisan Perşembe günü saat 20:00’de Atakent Kültür Sanat Merkezi’nde Ayşe ...

Kaynak: AtakentHaber

AKSM Konser: Umut Akyürek

15 Mart Perşembe günü saat 20:00’de Atakent Kültür Sanat Merkezi’nde Umut ...

Kaynak: AtakentHaber

Müzik Akademisi - Söyleşi

Müzik Akademisi’nde 25 Şubat Pazar günü Saat 16:00’da Doç. Dr. Okan Murat Ö...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam