:: HABER DETAY

Atakent’te Üst Geçit Sorunsalı
Şahin Tercüme Reklam

Atakent’te Üst Geçit Sorunsalı


Atakent, her geçen gün artan nüfusu ile doğru orantılı olarak artan trafiği ile de dikkat çekmekte. Okul yatırımlarının da çığ gibi büyüdüğü bölgede artan trafik doğal olarak öğrenciler açısından büyük tehlikeler arz ediyor.

Türkiye’de ateş pahası servis ücretlerine rağmen son yıllarda yaşanan serviste unutulma vakaları da ayyuka çıkmışken, evleri okullara yakın olan veli ve öğrenciler bu kısa mesafeleri yürüyerek aşmak istiyor ancak ne mümkün!

Atakent’te trafiğin yoğun olmasının yanı sıra, yaya geçitlerinden yolun karşısına geçen öğrencilere gereken öncelik hakkı verilmiyor ve öğrenciler dakikalarca yaya geçitlerinde ya beklemek durumunda kalıyor, ya da karşıya geçmeye çalışırken kendilerini sürücülerin insafına bırakıyorlar...



Bu sorunun aşılabilmesi için sürücülerin yayalara saygı göstermesi ilk koşul. Ancak her sürücünün niyetini doğru okuyabilmek yayaların hayatlarını riske atıyor oldukları gerçeğini değiştirmiyor.

Nitekim geçtiğimiz haftalarda yaşanan ve ucuz atlatılan bir kaza bu acı gerçeği bir kez daha yüzümüze vurdu! Okulundan çıkıp yayalara yanan yeşil ışıkta yaya geçidini kullanarak karşıdan karşıya geçmeye çalışan bir öğrenciye dikkatsiz bir sürücü çarptı. Neyse ki ölümlü bir kaza değildi ancak bu sonraki kazanın neticesinin bunun aksi olmayacağını kimse garanti etmez. Bu öğrenci kardeşimize geçmiş olsun diyorum, umarım en kısa sürede sağlığına kavuşur.

Kazanın yaşandığı bölgeye değinmek gerekirse; okulların yoğun olarak bulunduğu 222. Cadde ile Cumhuriyet Caddesinin kesişimideki, Soyak Olympiakent B kapısının önündeki yokuşun sonundaki, bir başka tarifle bir tarafında Avrupa Konutları 1’in, karşısında ise Çocuk Trafik Eğitim Parkının yer aldığı ana cadde. Cadde’deki sıkıntı ana cadde trafiğine kırmızı ışık yanarken araçların Uğur Okulları/Doğa Koleji yönüne doğru sağa dönüşü için yeşil ışığın yanmaya devam etmesi. Aynı anda yayalar için de yeşil yanmakta. Kırmızı ışık yandığında bile minibüslerin ve dikkatsiz sürücülerin aşırı hız yapıp ışığa rağmen geçiş yapmaları ise bölgede alışıldık bir durum!



Bu tarz riskleri ortadan kaldıracak çözüm asla ve asla EDS benzeri cezalar olmamalı. Ortada minik canlar söz konusu olduğu düşünüldüğünde; en akılcı çözüm alt/üst geçitler. Atakent üst geçit sayısında ise diğer semtlere nazaran çok geri seviyelerde. Üstelik mevcut üst geçitlerin de konumlandırılmasında bariz hatalar mevcut!

Kazanın yaşandığı yere en yakın site olan Avrupa Konutları 1’in hemen önünde üst geçit bulunmakta ancak bu üst geçit biraz daha yolun aşağısında ışıkların olduğu yerde konumlandırılsa bu kaza yaşanmazdı!





Aynı şekilde Mahmutbey tarafından gelirken geçilen Atakent köprüsü çıkışında da yani Atakent ana girişinde otobüs duraklarının yanında yer alan üst geçit de 200-300 metre köprüye doğru yaklaştırılsa hem orada yaya kaynaklı trafik muamması yaşanmamış olacak, hem de yaya ve sürücüler için oluşabilecek olası tehlikelerin de önüne geçilmiş olacak. Okul çıkışı buradan geçen öğrenci sayısı azımsanmayacak kadar fazla.

Umarım en kısa sürede Atakent’te alt/üst geçitlerin sayısı arttırılır ve bunun yanı sıra öğrencilerin okul çıkışlarında trafik/güvenlik memurları görevlendirilerek daha güvenli geçişler sağlanmasına yardımcı olunur. Ve yine umarım ki; tüm bunların yanı sıra araç sahipleri de biraz empati yapıp yoldaki yayalara ve park kurallarına saygı gösterir!

:: Atakent

15 Şehitler Köprüsü Bu Gece Kapalı Olacak

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklama ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsünün 29...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geri Çekildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun otoyol ve köprü geçişleri...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geldi

Karayolları Genel Müdürlüğü, `Otoyol ve köprü ücretleri, 25 Ekim 2023 Çarşa...

Kaynak: AtakentHaber

29 Ekim’de Bazı Metrolar Ücretsiz Olacak

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyl...

Kaynak: AtakentHaber

Sanal Saha Reklam