:: HABER DETAY

Avrasya Tüneli Zammına İndirim Geldi!
Şahin Tercüme Reklam

Avrasya Tüneli Zammına İndirim Geldi!


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamayla Avrasya Tüneli’nden geçiş ücretine döviz kuru üzerinden otomatik olarak zam yapıldığı açıklanmıştı. Bu zamma göre tek yön geçiş ücreti otomobiller için 16.60 TL’den 21.00 TL’ye, minibüsler için ise 24.90 TL’den 31.50 TL’ye yükseltilmişti.

Ancak Ulaştırma Bakanı Naci Ağbal yapmış olduğu açıklamayla konunun Bakanlar Kurulu tarafından tekrar görüşüldüğü ve diğer geçiş ücretlerinde olduğu gibi %18’lik KDV’nin %8’e düşürülerek 3 Şubat 2018 00.00’dan itibaren Avrasya Tüneli için otomatik olarak tespit edilen zamlı fiyatlar üzerinden %10’luk bir indirim yapılmasına karar verildiğini açıkladı.

Buna göre tek yön geçiş ücreti otomobiller için 19.20 TL’ye, minibüsler için ise 28.00 TL’ye sabitlenmiş olacak. Karar resmi gazetede yayınlanmasının ardından 3 Şubat 2018 saat 00.00’dan itibaren geçerli olacak.

Söz konusu ücretler, 1 Şubat 2019’a kadar geçerli olacak.

İstanbul’un iki yakasını deniz altından birbirine bağlayan ve yap-işlet-devret modeliyle hataya geçen Avrasya Tüneli 20 Aralık 2016’da açılmış ve otomobil geçiş ücretinin 1 Şubat 2018’e kadar ilk etapta 4 dolar + KDV karşılığı Türk Lirası, minibüsler için 6 dolar + KDV karşılığı Türk Lirası seviyesinde olacağı açıklanmıştı.

:: Genel

Marmara Denizi’nde Peş Peşe Depremler

Marmara Denizi, Gemlik Körfezi’nde 3.2, 3.3 ve 3.1 büyüklüğünde depremler m...

Kaynak: AtakentHaber

İstikbal Göklerdedir

Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu SpaceX...

Kaynak: AtakentHaber

Akaryakıta ÖTV Zammı!

Akaryakıtta alınan ÖTV tutarı otomatik olarak, Türkiye İstatistik Kurumu’nu...

Kaynak: AtakentHaber

Beklenen Asgari Ücret Zammı Belli Oldu

Milyonlarca çalışanın nefeslerini tutup beklediği 2024 yılı asgari ücret za...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam