:: HABER DETAY

Çatıda Elektrik Üret, Devlete Vergisiz Sat Dönemi
Atakent Haber Reklam

Çatıda Elektrik Üret, Devlete Vergisiz Sat Dönemi


Meclis’te yapılmakta olan düzenleme ile; konutlarda çatı ve cephe uygulamalı güneş ve rüzgâr gibi yenilenebilir enerjiye dayalı ve kurulu gücü azami 10 kVA üretilecek elektrik artık vergiden muaf olacak.

Hatırlanacağı üzere; güneş ve rüzgâr gibi yenilenebilir kaynakların elektrik üretimindeki payını artıracak ana düzenleme kısa süre önce hayata geçirilmişti.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) “çatı mevzuatı” olarak bilinen düzenlemesi ile aboneler, binalarının çatı ve cephelerine yerleştirilecek güneş panelleriyle ve binaları uygunsa, rüzgâr türbini ile de elektrik üretilebilecekti. Bunun için abonelerin, bölgelerindeki elektrik dağıtım şirketine başvurması yeterli. Dağıtım şirketi başvuruyu aylık olarak almak ve bir sonraki ayın 20’sine kadar sonuçlandırmak zorunda. Başvurular, trafo gücü ve tüketim güçlerine göre değerlendiriliyor. 3 kVA ve altı kapasiteler için ise kolaylık sağlanmakta. Ancak trafo ve altyapı koşullarına göre panellerin kurulu gücü 10 kVA’ya kadar çıkabiliyor.

Yeni çıkacak kanunla ise tüm bu ve elektrik üretimi sırasındaki işlemler vergiden muaf olacak ve defter tutma, beyanname verme vb. zorunluluğu kalmayacak.

:: Genel

AKOM’dan Kar Yağışı Uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kent...

Kaynak: AtakentHaber

Marmara Denizi’nde Peş Peşe Depremler

Marmara Denizi, Gemlik Körfezi’nde 3.2, 3.3 ve 3.1 büyüklüğünde depremler m...

Kaynak: AtakentHaber

İstikbal Göklerdedir

Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu SpaceX...

Kaynak: AtakentHaber

Akaryakıta ÖTV Zammı!

Akaryakıtta alınan ÖTV tutarı otomatik olarak, Türkiye İstatistik Kurumu’nu...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam