:: HABER DETAY

10 Numaraların Resitali
Şahin Tercüme Reklam

10 Numaraların Resitali


Trabzonspor’un Aytemiz Alanyaspor ile oynamış olduğu maç şüphesiz karşılıklı 10 numaraların oyuna damga vurduğu bir maç oldu. Alanyaspor’da Emre Akbaba, Trabzonspor’da ise Abdülkadir Ömür ve Sosa ile ikinci yarıda oyuna giren Yusuf Yazıcı resmen gözlerimizin pasını sildi. Maç boyu kurtarışları ile takımı ayakta tutan kaptan Onur da maçın iyilerindendi.

Trabzonspor açısından bakıldığında maçın ayrı bir önemi vardı. 2018 yılında Trabzonspor bu maça kadar hiç galibiyet alamamış, çoğu maçı beraberlikle geçiştirmişti.

Sezonun ilk yarısında kendi evinde oynamış olduğu maçta rakibine 3-1’den 3-4 kaybederek duraklama sürecine giren Trabzonspor’un buna neden olan Alanyaspor karşısında üstelik 1-0’dan geri dönerek 2018 yılının ilk galibiyetini almış olması da belki de kaderin bir cilvesiydi.

Maça hızlı başlayan Trabzonspor, önce Burak Yılmaz, ardından da Uğur Demirok’un gereksiz geri paslarında yapmış oldukları hatalar dizisi nedeniyle talihsiz bir gol yedi.

Gol sonrası rakibin de skoru koruma adına kendi yarı alanına çekilmesini fırsat bilen Trabzonspor atak bir görüntü sergiledi. Alanyaspor ise kontra atak oynayarak gol aradı. Gassamah ve Emre Akbaba maç boyu Trabzonspor defansını zorlayan oyuncular oldular. Novak’ın ağır kalışı ve Trabzonspor’un yan top zaafları da defansta çok fazla açık verilmesine neden oldu.

19. dakikada hakem Serkan Çınar Trabzonspor’un çok net bir penaltısını vermedi. 20. dakikada ise Trabzonspor’un ofsayttan atmış olduğu bir golün de iptal edildiğini ancak ilk yarı boyunca tek şutunun bile olmadığını not düşelim.

Maç boyu Burak Yılmaz sayısız kere ofsayta düştü. Bunda yardımcı hakemlerin Burak Yılmaz’a top gelir gelmez ofsayt bayrağı kaldırma kolaycılığına kaçmalarının da payı vardı ancak Burak Yılmaz ve ona pas atacak arkadaşlarının da zamanlamalarını bir türlü ayarlayamamalarının payı daha büyüktü.

Trabzonspor adına oyunda farklılık yaratan ise N’doye ve Yusuf Yazıcı’nın oyuna girişleri oldu. N’doye ile ileride hem top tutmaya başlayan, hem de oyuncunun doğru pas tercihleri ile rahatlayan Trabzonspor oyunda üstünlüğü iyice ele geçirdi. Yusuf Yazıcı’nın oyuna dahil olduğu andan itibaren ise Trabzonspor rakibi iyiden iyiye zorlamaya başladı.

Sosa-Abdülkadir ikilisinin oyunda şiir gibi akışlarına bir kaç oyuncu daha eşlik ettiğinde Trabzonspor’un çok daha rahat galibiyetler alabileceği ancak bunun Rıza Çalımbay liderliğinde olmayacağı da bu maç ile görülmüş oldu.

Bunun ana nedeni ise maç sonunda Rıza hoca basına verdiği demeçte beraberliklere razı gelebilecek bir profil çizdi ve 6 beraberlikte alınan 6 puanı çok önemsediğini belirtti. Ancak 6 maçta 6 beraberlik yerine 3 mağlubiyet 3 galibiyet almanın takıma üç puan daha fazla kazandıracağını ve takımın bu nedenle daha cesur oynanması gerektiğini birinin Rıza hocaya anlatması gerekir.

Oyuna dönecek olursak N’doye’un iki asisti ile ilkinde Burak Yılmaz, ikincisinde ise Abdülkadir Ömür ağları görmüş oldu. Sosa’nın pası ile başlayan golde Yusuf Yazıcı’nın ters çalımı ve bir bakıma golü hazırlaması görülmeye değerdi.

Maçın sonlarında Rıza hocanın Burak Yılmaz’ı oyundan çıkarmaması ve oyuncunun görmüş olduğu gereksiz kartla cezalı duruma düşüp Beşiktaş maçında oynayamayacak olması da Trabzonspor adına büyük bir talihsizlik oldu.

Esasında Burak Yılmaz’ın cezalı duruma düşmemesi için iki haftadır Trabzonspor’un elinde büyük bir fırsat daha vardı. Ancak teknik ve idari yönetim zaafiyeti nedeniyle bu fırsat kullanılamadı. Şöyle ki; iki haftadır sakat olan Burak Yılmaz sakat olduğu ilk maçta oynamasa bile ilk 18’de yer alıp sarı kart görmüş olsaydı cezasını sakatken tamamlamış olacak ve bugün bunları konuşmuyor olacaktık.

Rakipler ile saha içinde rekabet ederken saha dışında da bu gibi faktörleri atlarsanız en önemli maçınızda en önemli oyuncunuzdan bu şekilde eksik kalırsınız.

Umarız bu Trabzonspor yetkililerine bir ders olur ve bundan sonra bu tip basit hatalar yapmazlar!

:: Spor

Filenin Sultanları İçin Olimpiyatlar Macerası Başlıyor

2023 CEV Milletler Ligi ve Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda şampiyo...

Kaynak: HabetTürk

Down Sendromlu Futsal Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu!

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu bünyesindeki Down Sendromlu Futsal ...

Kaynak: AtakentHaber

Genç Yüzücü Dünya Şampiyonu!

Milli sporcu Kuzey Tunçelli, İsrail’de düzenlenen Dünya Gençler Yüzme Şampi...

Kaynak: AtakentHaber

Şampiyon Filenin Sultanları!

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2023 CEV Avrupa Şampiyonasında çekişmeli ...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam