:: HABER DETAY

Görünmez Prangalar
Şahin Tercüme Reklam

Görünmez Prangalar


Yorgun Beşiktaş karşısında rakip alanda yapacağı baskıyla sonuç almaya çalışan Rıza Çalımbay yönetimindeki Trabzonspor, Negredo’nun oyuna girişine kadar bu stratejisinde başarılı da oldu.

Belki rakibi ilk yarı yorup, ikinci yarı sonuç almak daha iyi bir strateji olurdu. Çünkü ikinci yarı beklenenin aksine oyundan düşen takım Beşiktaş değil, Trabzonspor oldu! Sarı kart cezası nedeniyle Burak Yılmaz’dan yoksun olunuşunun yanı sıra, ‘beraberlik iyi sonuçtur!’ mantalitesinin de bilinç altında yatışı takımın ayağına vurulan görünmez prangalardan bir tanesiydi!

Novak’ın rakipten geldiğini zannedip taça bıraktığı top sonrası Beşiktaş’ın hızlı gelişen organize pozisyonunda Trabzonspor adına hatalar zinciri birbirini izleyince halısahalarda görmeye alışık olduğumuz basitlikte bir gol yenmiş ve takım düzeni de yenilen gol neticesinde bozulmuş oldu. Nitekim ilk golde olduğu gibi yine Negredo ile Babel ikilisinin benzer şekilde attığı gol ile Beşiktaş galibiyeti iyice perçinlemiş oldu.

Şunu da not düşmek gerekir ki beraberliğe oynandığı taktirde bu tarz riskler her zaman için yaşanabilir. Gelecek sezonu da kaybetmemek adına şimdiden Trabzonspor kimyasına uyabilecek bir oyun sistemini sahaya yansıtabilecek yeni bir teknik direktör acilen bulunmalı!

Oyuna dönecek olursak Okay tartışmasız maçın yıldızı oldu. Girmiş olduğu tüm ikili mücadeleleri kazanmasının yanı sıra top kullanma becerisini de her geçen gün geliştirdiği görülüyor. Trabzonspor’un geleceği için Yusuf, Abdülkadir ve Okay mutlaka elde tutulmalıdır. Başarı yakalandığı zaman değerlerine değer katacağı da asla akıldan çıkartılmamalıdır!

Maçın hakemine de ayrı bir parantez açmak gerekirse Trabzonspor’un oyun anlamındaki tüm eksiklerine rağmen oyunda rakip takım bir farkla üstünken N’doye ile atmış olduğu nizami bir gol Halis Özkahya tarafından iptal edildi. Benzer şekilde birçok hakem hatasının yaşandığı maçta hakemin rakibe kart göstermeme tercihleri izleyenleri maç boyu şaşırtmaya devam etti. Trabzonspor’un bir penaltısının verilmeyişi ve N’doye ile Medel’in mücadelesinde son adam olan N’doye’un düşürülüşü sonrası faül bile verilmeyişi ile birlikte sezon sonuna yaklaşıldıkça hakemlerin sazı yine ele aldıkları da görülmüş oldu!

:: Spor

Filenin Sultanları İçin Olimpiyatlar Macerası Başlıyor

2023 CEV Milletler Ligi ve Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda şampiyo...

Kaynak: HabetTürk

Down Sendromlu Futsal Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu!

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu bünyesindeki Down Sendromlu Futsal ...

Kaynak: AtakentHaber

Genç Yüzücü Dünya Şampiyonu!

Milli sporcu Kuzey Tunçelli, İsrail’de düzenlenen Dünya Gençler Yüzme Şampi...

Kaynak: AtakentHaber

Şampiyon Filenin Sultanları!

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2023 CEV Avrupa Şampiyonasında çekişmeli ...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam