:: HABER DETAY

Galatasaray, stadına kavuşuyor
Şahin Tercüme Reklam

Galatasaray, stadına kavuşuyor


TOKİ, sarı kırmızılı kulüp için Seyrantepe’ye, ’asgari 50 bin kişilik, çok amaçlı, 365 günün en az yarısında çeşitli aktivitelerin yapılabileceği, üstü kapalı’ stat yapacak. Projede nihai imzanın pazartesi atılabileceğini öğrenildi.

TOPLU Konut İdaresi (TOKİ) ile Galatasaray Kulübü, Ali Sami Yen Stadı’nın 41 dönümlük yerinin TOKİ’ye devri karşılığında Seyrantepe’de yeni bir stat yapılması konusunda ilke olarak anlaştı. Ali Sami Yen Stadı’in yerine, İstanbul’u rahatlatacak, yeşil alanı bol kongre ya da kültür merkezi, Seyrantepe’ye de Seul ve Amsterdam statları gibi asgari 50 bin kişilik çok amaçlı, 365 günün en az yarısında çeşitli aktivitelerin yapılabileceği, üstü kapalı stat yapılması planlanıyor.

Bayraktar, Seyrantepede yapılacak stadı yılda 30-35 maç yapılan bir yer değil, yılın en az 7-8 ayı gösteriler, konserler, olimpik düzenlemeler yapılan bir kültür alanı olarak düşündüklerini, stadın üzerinin açılır/kapanır, bölgede kurulacak hastanenin de dünya çapında bir sağlık köyü olacağını belirtti. Projede nihai imzanın pazartesi atılabileceğini öğrenildi.

Konut yapılmayacak

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Şişli Etfal Hastanesi yeri ile birleşecek Ali Sami Yen Stadı’nın bulunduğu 76 dönümlük alana kesinlikle ’lüks konut, iş ya da ticaret merkezi’ yapılmayacağını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Bu yerde konut yoğunluğu olmasın dediğini aktaran Bayraktar, Ne yapacağımıza İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehir plancıları, mimarlar, üniversitelerden bilgi almak suretiyle, ortak katılımla karar vereceğiz. Kongre veya kültür merkezi, regreasyon alanı, belki bir miktar rezidans olabilir dedi.

:: Spor

Filenin Sultanları İçin Olimpiyatlar Macerası Başlıyor

2023 CEV Milletler Ligi ve Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda şampiyo...

Kaynak: HabetTürk

Down Sendromlu Futsal Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu!

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu bünyesindeki Down Sendromlu Futsal ...

Kaynak: AtakentHaber

Genç Yüzücü Dünya Şampiyonu!

Milli sporcu Kuzey Tunçelli, İsrail’de düzenlenen Dünya Gençler Yüzme Şampi...

Kaynak: AtakentHaber

Şampiyon Filenin Sultanları!

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2023 CEV Avrupa Şampiyonasında çekişmeli ...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam