:: HABER DETAY

İstanbul Valiliği ve AKOM’dan Flaş Sel ve Dolu Uyarısı
Şahin Tercüme Reklam

İstanbul Valiliği ve AKOM’dan Flaş Sel ve Dolu Uyarısı


İstanbul Valiliği ve AKOM’dan yapılan son dakika uyarılarında sağanak ve gök gürültülü yağışların bugün öğleden sonra ve yarın İstanbul’da etkili olacağı duyuruldu. Ayrıca vatandaşların dikkatli olması ve özel araçlar için gerekli önlemlerin alınması istendi.

İstanbul’un Avrupa yakası kuzey ilçelerinde zaman zaman fındık büyüklüğünde dolu beklendiği sigorta şirketleri tarafından da sms olarak bildirilmişti. Ancak bu tip bir dolunun her yerde değil bölgesel bulutlar ile taşındığı da bilinmekte. Kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara sebep olabileceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL VALİLİĞİ UYARDI

İstanbul Valiliği twitter adresinden yapılan uyarıda, sağanak ve gök gürültülü yağışların bugün öğleden sonra ve yarın İstanbul’da etkili olacağı duyuruldu.

Açıklama; `Meteorolojik tahminlere göre sağanak ve gök gürültülü yağışların bugün öğleden sonra ve yarın ilimizi etkisi altına alması beklenmektedir. Konuyla ilgili ve görevli kurumlarımız müteyakkız olup vatandaşlarımızın da can ve mal güvenlikleri bakımından tedbirli olmaları önem arz etmektedir` denildi.



AKOM UYARDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi AKOM’dan yapılan yazılı açıklamada; `Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiler doğrultusunda İstanbul bugün öğle saatlerinden itibaren şiddetli yağışın etkisi altına girecek. Yağışların bölgesel olacağı zaman zaman dolu şeklinde yağacağı tahmin ediliyor. Raporda, Kuvvetli sağanak yağış nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi olabileceği belirtiliyor. Özel araçların dolu yağışından zarar görmemesi için kapalı alanlarda muhafaza edilmesi öneriliyor. Üç gün süreceği tahmin edilen yağışların fırtına şeklinde aralıklarla devam edeceği belirtiliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKOM ihbar doğrultusunda ekiplerini alarma geçirerek muhtemel riskli bölgelere ekiplerini sevk etti. İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım ve Onarım Koordinasyon Daire Başkanlığı ekipleri tedbirlerini alıyor.` denildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; “Yurdumuzun kuzeybatı kesimlerinin bugün (26.06.2018 Salı) Orta Akdeniz ve Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor. Yağışların bugün (26.06.2018 Salı) Trakya’da, Çarşamba (27.06.2018) günü İstanbul başta olmak üzere Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışlı sistemin hafta sonuna kadar ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde (Trakya, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz) etkili olmaya devam etmesi bekleniyor” denildi.

Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul’un Avrupa yakasında yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

Yapılan açıklamanın devamında, “Kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara sebep olacağı tahmin edildiğinden, yetkililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Hava sıcaklıkların bu hafta boyunca iç ve doğu bölgelerinde hissedilir derecede artacağı ve mevsim normallerinin 4-7 derece üzerinde seyredeceği, batı bölgelerde ise yağışa rağmen önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

İstanbul’da yağışlar bugün saat 17.00’de başlayıp 23.59’a kadar devam edecek.

‘Yangının Dumanları Atakent’e Kadar Ulaştı’ haberimiz için burayı tıklayın...


:: Duyuru

Atakent’te Su Kesintisi

Dünden bu yana yaşanan kesintilere bir yenisinin daha eklenmesi Atakent sak...

Kaynak: AtakentHaber

46 Gün Sürecek Çile!

İstanbul-Ankara arası yolculuk yapacaklar dikkat! İstanbul-Ankara arası...

Kaynak: AtakentHaber

Atakent’te Su Kesintisi

İSKİ’den yapılan açıklamaya göre; Atakent Mahallesine 11 Eylül 2023 Pazar...

Kaynak: AtakentHaber

İlk Ve Orta Öğretimde Sınav Sistemi Değişti!

Resmî Gazete’de yayımlanan, ‘Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme Yön...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam