:: HABER DETAY

Benzin ve Motorinde İndirim
Şahin Tercüme Reklam

Benzin ve Motorinde İndirim


Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Başkanı İmran Okumuş, motorin fiyatına 22 kuruş, benzinin litre fiyatına 19 kuruş indirim yapılacağını açıkladı. Okumuş, benzine gelecek 19 kuruş indirimin pompa fiyatına yansıyacağını ifade ederken motorin ile arasındaki farkın 5 kuruşa düşeceğini belirtti.

PÜİS Başkanı Okumuş, motorine gelecek 22 kuruşluk indirimin Mobil Eşel Sistemi’nden ötürü devletin ÖTV alacağı kaldığı için motorin indirimi pompaya yansımayacak. Devletin ÖTV’den alacağı gelecek indirim ile motorinde 5 kuruşa gerileyecek.

Benzinin litre fiyatlarına 20 Kasım Salı gününden geçerli olmak üzere gelecek olan 19 kuruş indirim ile birlikte son 30 gün içinde benzinin litre fiyatının dolar kurunun düşüşü ile pompa satış fiyatı 57 kuruş ucuzlamış olacak.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş’un yaptığı açıklaması şu şekilde:

`20 Kasım 2018 Salı gününden geçerli olmak üzere motorinde 22 kuruş, benzinde ise 19 kuruşluk indirim bekliyoruz. Benzinde devletin ÖTV alacağı kalmadığı için Salı gününden geçerli olacak 19 kuruşluk indirim pompaya yansıyacak.

Motorinde devletin 27 kuruşluk ÖTV alacağı kaldığı için 22 kuruşluk motorin indirimi pompaya yansımayacak. Devletin ÖTV alacağı 5 kuruşa gerileyecek. Benzin ve motorin arasındaki 25 kuruşluk fiyat farkı, benzinde Salı gününden geçerli olacak indirimle birlikte 5 kuruş seviyelerine düşecek.



Bazı yerlerde katkılı motorinle, katkısız benzinin fiyatları neredeyse başa baş olacak.`

İŞTE GÜNCEL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

18 Kasım tarihi itibarı ile kurşunsuz benzinin litre fiyatı İstanbul’da KDV dahil 6,62 liradan satılırken 20 Kasım Salı günü gelecek 19 kuruş indirim ile 6,43 liradan satılacak.

Ankara’da benzinin litre fiyatı 6,69 liradan satılırken 20 Kasım’da gelecek 19 kuruşluk indirim ile birlikte 6,50 liradan satışa sunulacak. İzmir’de ise kurşunsuz 95 oktan benzinin litre fiyatı da gelecek 19 kuruşluk indirim ile 6,66 liradan 6,47 liraya düşecek.



Motorinin litre fiyatı ise İstanbul’da 6,42 liradan satılırken 20 Kasım tarihinde gelecek 22 kuruşluk indirim ise Mobil Eşel Sistemi gereği pompaya yansımayacağı gereği motorin fiyatı değişmeyecek. Ankara’da motorin fiyatı 6,45 liradan satılmaya İzmir’de ise 6,39 liradan satışa devam edilecek.

‘Halkalı-Ankara Hızlı Tren Hattının Açılış Tarihi Belli Oldu!’ haberimiz için burayı tıklayın...




:: Genel

AKOM’dan Kar Yağışı Uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kent...

Kaynak: AtakentHaber

Marmara Denizi’nde Peş Peşe Depremler

Marmara Denizi, Gemlik Körfezi’nde 3.2, 3.3 ve 3.1 büyüklüğünde depremler m...

Kaynak: AtakentHaber

İstikbal Göklerdedir

Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu SpaceX...

Kaynak: AtakentHaber

Akaryakıta ÖTV Zammı!

Akaryakıtta alınan ÖTV tutarı otomatik olarak, Türkiye İstatistik Kurumu’nu...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam