:: HABER DETAY

Akaryakıta Zam!
Şahin Tercüme Reklam

Akaryakıta Zam!


Akaryakıtta Mayıs ayından bu yana eşel mobil sistemi uygulanıyordu. Eşel mobil sisteminde petrol fiyatlarındaki ve döviz kurundaki artışların pompa fiyatlarına yansıması, devletin özel tüketim vergisi (ÖTV) gelirlerinden feragat etmesi suretiyle önleniyordu.

EŞEL MOBİL FİİLEN SONA ERDİ

Uluslararası piyasalardaki petrol, motorin ve benzin fiyatlarında meydana gelen artış ve döviz kurundaki tırmanma dolayısıyla uzun bir aradan sonra akaryakıtta pompa fiyatlarına bu gece zam yapılacak. Bu durum, eşel mobil uygulamasının fiilen sona erdiği şeklinde yorumlandı.

Buna göre, Motorinin litresi İstanbul’da 5,63 liradan 5,81 liraya, yükselecek. Benzinin fiyatı İstanbul’da 5,82 liradan 5,99 liraya yükselecek. Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösteriyor.

&img1/atakent/img/reklam-herbaturk-kalsiyum.jpg width=400px border=0 class=img-fluid />

1& Hatırlanacağı üzere mayıs ayında akaryakıt üzerinden alınan özel tüketim vergisinde ( ÖTV) eşel mobil sistemine geçilmiş ve Maliye Eski Bakanı Naci Ağbal yaptığı açıklamada sistemi şöyle anlatmıştı;

`Bu sistemle petrol fiyatlarında ve kurda meydana gelebilecek değişimler karşısında vergi miktarları, değişimin yönüne bağlı olarak ters orantılı çalışacak. Herhangi bir şekilde uluslararası petrol fiyatları ve döviz kurları yukarı giderse ve bu nedenle akaryakıta zam yapılması gerekirse bu miktar kadar vergi indirimi gerçekleştirilecek.`

:: Genel

Benzine Zam!

Benzinin litresine bugünden itibaren geçerli olmak üzere ortalama 95 kuruş ...

Kaynak: AtakentHaber

AKOM’dan Kar Yağışı Uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kent...

Kaynak: AtakentHaber

Marmara Denizi’nde Peş Peşe Depremler

Marmara Denizi, Gemlik Körfezi’nde 3.2, 3.3 ve 3.1 büyüklüğünde depremler m...

Kaynak: AtakentHaber

İstikbal Göklerdedir

Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu SpaceX...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam