:: HABER DETAY

Özel Haber: Mall Of İstanbul’da ATM Dolandırıclığı
Şahin Tercüme Reklam

Özel Haber: Mall Of İstanbul’da ATM Dolandırıclığı


Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistanlı bir turist ATM’lere dadanan dolandırıcıların tuzağına düştü. Üstelik bu dolandırıcılığın Mall Of İstanbul gibi büyük bir alışveriş merkezinde yaşanması güvenli olduğunu düşündüğümüz alanların bile aslında ne kadar güvensiz olabileceğini göstermiş oldu.

AtakentHaber.com’un özel haberine göre 30 Nisan 2019 tarihi saat 15.30 suralarında meydana gelen olayda Mall of İstanbul’da bankmatik sırasında bekleyen turist F. K.’nın yanına yaklaşan 1.65 cm boylarında, 45-50 yaşlarındaki bir şahıs turisti boş olan QNB Finansbank ATM’sini kullanması için yönlendirdi.

Bankmatiğe kartını takıp şifresini giren turist, kartı bankmatiğe sıkışınca ne yapacağını bilemedi. Aynı şahıs turiste bankmatiğin üzerinde yer alan telefon numarasını araması tavsiyesinde bulundu. Tavsiyeye uyup ilgili bankayı arayan turistin telefon ile konuşmasını fırsat bilen dolandırıcı şahıs kopyalanan kart ve aparatları ile birlikte ortalıktan kayboldu.



Telefonda kendi ülkesinin bankasını araması yönünde bilgilendirilen turist telefonuna gelen para çekim bildirimi smsleri ile ikinci şoku yaşadı. Turistin kartını kapattırmasına kadar geçen 15 dakikalık sürede turistin banka kartından üç ayrı çekim ve iki ayrı alışveriş yapılmıştı. Toplamda 50 bin TL zarara uğratılan turist ise soluğu karakolda aldı.

Bilişim Suçlarında Şikayet Nereye Yapılmalıdır?

Söz konusu suç şikayete bağlı bir suç ise karakolda tutanak tutulması da bir yöntemdir ancak bu tip durumlarda deliler karartılmadan Cumhuriyet Savcılığına yapılacak başvuru daha hızlı sonuç verecektir. Şikayet için Cumhuriyet Savcılığına ya da Emniyet birimlerinin konuyla alakalı olarak bilişim suçları bürolarına suç duyurusu yapılmalıdır.

Yaşanan vakalarda benzer yöntemin kullanılması alınan önlemlerin yetersizliğini gözler önüne sererken vatandaşların şifrelerini girerken daha dikkatli olmaları, üçüncü şahıslarla asla paylaşmamaları ve bu gibi durumları en kısa sürede yetkilileri bilgilendirmeleri gerekmektedir.

‘Atakent’te Fatura Merkezi Dolandırıcılığı’ haberimiz için burayı tıklayın...


:: Atakent

Soyak Olympiakent’te Trafik Kazası

Soyak Olympiakent A Kapısında meydana gelen trafik kazasında genç bir kız h...

Kaynak: AtakentHaber

Nağmelerin Pınar’ı Türk Sanat Müziği Korosu Yeniden Atakent’te

Atakent Nağmelerin Pınar’ı Türk Sanat Müziği Korosu, Şef Pınar Barut yöneti...

Kaynak: AtakentHaber

Soyak Olympiakent 29 Ekim Tenis Turnuvası Kupa Töreni

100. yıl Cumhuriyet Turnuvaları kapsamında Soyak Olympiakent Sitesinde düz...

Kaynak: AtakentHaber

Atakent’teki Sitelerde Cumhuriyetin 100.Yılı Etkinlikleri

Atakent Mahallesinde Cumhuriyetimizin 100. Yılı çerçevesinde birçok ücrets...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam