:: HABER DETAY

Anneler Günü Ne Zaman?
Şahin Tercüme Reklam

Anneler Günü Ne Zaman?


Anneler Günü’ne sayılı günler kala `Anneler Günü ne zaman, hangi güne denk geliyor` sorusu vatandaşlar tarafından merakla sorulmaya başladı.

Anneler Günü Türkiye’de her yıl Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanıyor. 2019 yılı için Anneler Günü 12 Mayıs Pazar günü kutlanacak.

Her ülkede farklı tarihlerde kutlanılan Anneler Günü, Rusya’da Kasım’ın son günü, ABD’de Mayıs’ın ikinci pazar günü, Arjantin’de Ekim ayının üçüncü haftasında Çin’de ise 21 Nisan’da kutlanmaktadır.



ANNELER GÜNÜ TARİHÇESİ

ABD’nin Philedelphia Eyaleti’nde 9 Mayıs 1966 günü Anna Jarvis’in annesi öldü. Annesini çok seven Anna Jarvis’in üzüntüsü aylarca sürdü. Hayatta kimsesi kalmayan Anna Jarvis yaşama küstü. Yemedi, içmedi bir ara ölmeyi bile düşündü. Jarvis’in bu durumunu yakından izleyen komşusu onunla arkadaş oldu.

Bir gün yaşlı komşusu söyleşi sırasında Jarvis’e “İnsanlar doğar, yaşar, ölür. Bu bir doğa kanunudur” dedi. Jarvis bu sözlerden çok etkilendi. Ancak bunu duymak Jarvis’in annesine olan sevgisini azaltmadı. Aradan geçen süre içinde ölüm sözcüğünün soğukluğu gitti, yerine anne sevgisinin sıcaklığı geldi.

Artık Jarvis annesini gözyaşları ile değil, severek anmaya başladı. Jarvis’in annesinin ölüm yıl dönümünde bütün arkadaşları eve geldi. O gün Jarvis arkadaşlarına, “Yılın bir gününü annelere ayıralım. O günü annelerimizle ilgili anılarla dolduralım. Böylece annelerimize olan sevgi borcumuzu ödeyelim” dedi.

Anna Jarvis’in, çok sevdiği annesinin ölümü üzerine 1908’de tüm arkadaşlarını çağırarak bir anma günü düzenlemesi ve bu kutlamanın bir çığ gibi yayılması üzerine 1914’te ABD Kongresi’nin onayıyla ülke çapında “Anneler Günü”ne dönüştü.

:: Atakent

Nağmelerin Pınar’ı Türk Sanat Müziği Korosu Yeniden Atakent’te

Atakent Nağmelerin Pınar’ı Türk Sanat Müziği Korosu, Şef Pınar Barut yöneti...

Kaynak: AtakentHaber

Soyak Olympiakent 29 Ekim Tenis Turnuvası Kupa Töreni

100. yıl Cumhuriyet Turnuvaları kapsamında Soyak Olympiakent Sitesinde düz...

Kaynak: AtakentHaber

Atakent’teki Sitelerde Cumhuriyetin 100.Yılı Etkinlikleri

Atakent Mahallesinde Cumhuriyetimizin 100. Yılı çerçevesinde birçok ücrets...

Kaynak: AtakentHaber

15 Şehitler Köprüsü Bu Gece Kapalı Olacak

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklama ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsünün 29...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam