:: HABER DETAY

Seçmen Listesinde Olup Olmadığınızı Sorgulayın
Şahin Tercüme Reklam

Seçmen Listesinde Olup Olmadığınızı Sorgulayın


Bilindiği üzere YSK İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerini iptal etmiş ve 23 Haziran 2019 tarihinde yeniden yapılması kararını duyurmuştu.

Peki kimler oy kullanabilecek?

Yerel Seçimler 31 Mart 2019 tarihinde yapıldı ve oy kullanacak seçmenlere ilişkin listeler muhtarlıklarda 31 Mart öncesi asılmıştı. Seçmenler yine internetten oylama ile ilgili bazı bilgileri sorgulayabilecek.



Seçmen kağıdımı kaybettim, seçmen kağıdı olmadan oy kullanılabiliyor mu?

Seçmen bilgi kağıtları olmadan da YSK seçmen sorgulama sayfasıyla oy kullanılacak adres ve sandık öğrenilebiliyor. Adresinizi taşımadıysanız aynı sandıkta oy kullanacaksınız ancak yine de burayı tıklayarak adresinizin değişip değişmediğini sorgulamakta fayda var.

Ancak listelerde bulunan ölü ve kısıtlı seçmenler düşülecek ya da karşılarına “oy kullanamaz” şerhi konulacak. 23 Haziran’da 18 yaşını dolduranlar da seçmen listelerinde herhangi bir güncelleme olmayacağı için oy kullanamayacak. 31 Mart’ta askerde olup 23 Haziran’a kadar terhis olanlar da seçmen listesinde yer almadığı için oy veremeyecek.

100 BİN POLİS İDDİASI

Ve çok dillendirilen, tekrarlanacak İstanbul seçiminde 100 bin polisin İstanbul’a getirilerek oy kullandırılacağı iddiaları. İçişleri Bakanlığı yazılı bir açıklama ile bu iddiayı yalanladı. Peki seçimde görevli polislerin oy kullanma usulü nasıl olacak? 31 Mart yerel seçimlerine dair seçmen listeleri 31 Ocak’ta kesinleşti, 23 Haziran seçimlerine de bu liste ile gidilecek. Dolayısıyla seçmen listesinde kaydı bulunmayanların İstanbul’da oy kullanması mümkün değil. Yani İstanbul’a farklı illerden görevlendirilen polislerin oy kullanması hukuken mümkün değil. Sadece İstanbul’daki ikamet adresinden farklı bir ilçede görevlendirilen polisler, görevli oldukları sandıklarda oy kullanabilecek. Ancak ikametinin bulunduğu yerlerdeki seçmen listelerinde bu isimlerin oy kullanamayacağına dair “görevlendirme şerhi” düşülecek.

Seçmen kaydınızın olup olmadığını, oy kullanmaya engel bir durumun bulunup bulunmadığını e-devlette Yurtiçi Sandık Sorgulama ekranından sorgulayabilir, aynı hanedeki diğer seçmenleri de görebilirsiniz.

Oy kullanma anında TC kimlik numaralı bir kimlik belgesi yeterli. Şimdilik güncel değil ancak kısa bir süre sonra aşağıda yer alan linkten sorgulama yaparak Seçmen Bilgi Kağıdının dökümünü alabilirsiniz.

Seçmen Listeleri ve Sandık Bilgileri için;
Burayı Tıklayın!

İstanbul Seçimleri Sandık Bilgileri İçin Burayı Tıklayın!

‘23 Haziran için Havayolu Şirketlerinden Jest’ haberimiz için burayı tıklayın...


‘YSK: İstanbul Seçimi İptal!’ haberimiz için burayı tıklayın...


:: Duyuru

Atakent’te Su Kesintisi

Dünden bu yana yaşanan kesintilere bir yenisinin daha eklenmesi Atakent sak...

Kaynak: AtakentHaber

46 Gün Sürecek Çile!

İstanbul-Ankara arası yolculuk yapacaklar dikkat! İstanbul-Ankara arası...

Kaynak: AtakentHaber

Atakent’te Su Kesintisi

İSKİ’den yapılan açıklamaya göre; Atakent Mahallesine 11 Eylül 2023 Pazar...

Kaynak: AtakentHaber

İlk Ve Orta Öğretimde Sınav Sistemi Değişti!

Resmî Gazete’de yayımlanan, ‘Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme Yön...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam