:: HABER DETAY

Öğrencilerde Karne Heyecanı
Şahin Tercüme Reklam

Öğrencilerde Karne Heyecanı


Yaklaşık 18 milyon öğrenci için 17 Eylül 2018 Pazartesi günü başlayan 2018-2019 eğitim öğretim yılı sona eriyor. Öğrenciler karnelerini alarak eğitim öğretim yılının yorgunluğunu atacakları üç aylık yaz tatiline çıkıyor.

Milli Eğitim Bakanlığının yeni çalışma takvimine göre, 2019-2020 eğitim öğretim yılı bir hafta öne çekildiği için okullar 9 Eylül 2019’da açılacak.

Yeni uygulama kapsamında 18-22 Kasım 2019’da ilk ara tatil yapılacak. Yarıyıl tatili olarak, 20-31 Ocak 2020 tarihi belirlendi. İkinci yarıyıl eğitim öğretim dönemi 3 Şubat 2020’de başlayacak. 6-10 Nisan 2020’de ikinci ara tatil verilecek. 13 Nisan’da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı ise 19 Haziran’da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, velilere çocuklarıyla beraber üç aylık yaz tatilini dolu dolu değerlendirmelerine yardımcı olabilecek sosyal, kültürel, sportif ve çevreci faaliyetleri içeren bir tavsiye listesi hazırladı.



Yaz tatili boyunca yapılabilecek 73 farklı etkinliğe yer verilen bu tavsiye listesi; okul öncesi, ilkokul ile ortaokul öğrencilerine karneleriyle birlikte dağıtılacak.

Tavsiye listesinin amacı çocukluğun sınavlara değil hayata hazırlanılan bir dönem olduğu bilincini aşılayacak yaz etkinlikleri sunmak.
Bu etkinliklerle, çocukların ürün ortaya koydukça, dünyayı ve kendisini tanıdıkça kendini yetenekli ve değerli hissedeceğine, başkalarıyla değil kendisiyle yarışmaya başlayacağına işaret ediliyor. Anne ve babaya çocuğun eğitmeni veya ders danışmanı değil bir anne ve bir baba oldukları hatırlatılan açıklamada, etkinlik tavsiyelerinin, koşuşturma içerisindeki anne ile babaların çocuklarıyla telaşsız ve sağlıklı bir iletişim kurmasını sağlayarak ebeveynlerin de stresini azaltıp çocuklarıyla bağlarını pekiştireceği vurgulanıyor.

Tavsiyesi listesindeki etkinliklerle çocuklara, ürettikleriyle kapasitelerinin farkına varmaları, başarının kendi çabalarıyla mümkün olabileceğini öğrenmeleri amaçlanıyor. Bunun yanısıra resim yaparak yada bir hikaye yazarak yaratıcı ve sanatsal yönlerini fark etmeleri; aile büyüklerini ziyaret ederek sosyal iletişim sağlamaları; düğme/sökük dikerek yada doğada yön bularak problem çözme becerilerini geliştirmeleri; doğa yürüyüşü yaparak, kitap okuyarak kendini ve yaşadığı dünyayı tanımaları; top oynayarak, bir tepeye tırmanarak fiziksel aktivite yapmaları; başka dillerde selamlaşmayı ve teşekkür etmeyi öğrenerek farklılıklar karşısında hoşgörülü olmayı öğrenmeleri arzulanıyor.

Velilere önerilen aktiviteleri şöyle sıralayabiliriz: `Bir çiçek dikin ve büyütün, doğa yürüyüşü yapın, üç ağaç türü öğrenin, beş taş oynayın, müze ziyareti yapın, birlikte bir ağaca çıkın ve doğayı seyredin, mevsim meyvelerinin çekirdeklerini toprağa ekin, sokaktaki taşları kaldırarak altında solucan ve böcek arayın, bir bilim insanının hayatını araştırın, sokak hayvanlarına su verin, salıncak kurun, birlikte yemek yapın, yeni bir masal öğrenin, uçurtma yapıp uçurun, kağıttan gemi yapmayı öğretin, kendi çocukluk anılarınızı anlatın, ip baskısı yapın, sokaktan topladığınız taşları boyayın, otlardan düdük yapmayı öğretin, birlikte evinizi temizleyin, birlikte bisiklete binin, birlikte satranç oynayın, bir dünya haritası edinerek ülke bulma oyunu oynayın, çocuğunuza yüksek sesle kitap okuyun, kurabiye, kek ve benzeri bir şey yaparak komşularınıza götürün, su ve enerji tasarrufu yöntemlerini birlikte öğrenin, birlikte film izleyin, senarist ve yönetmeni birlikte araştırın, birlikte yürüyüş yapın ve adımlarınızı sayın, düğme ve sökük dikmeyi öğretin, kuşlara yem verin, birlikte bir hikaye yazın, çivi çakmayı öğretin, birlikte kitap okuyun, aile büyüklerini ziyaret edin, saklambaç oynayın, birlikte ip atlayın, birlikte bir tekerleme öğrenin, birlikte bir şiir ezberleyin, birlikte bir mektup yazın ve postalayın, bir karınca yuvası bulun ve ekmek kırıntıları bırakın, çamaşır katlamayı ve ütü yapmayı öğretin, pencereden bakıp gördükleriniz hakkında konuşun, birlikte reçel yapın, farklı ağaçlardan yapraklar toplayın ve bir deftere yapıştırın, birlikte limonata veya meyve suyu yapın, birlikte kuşları gözlemleyin, birlikte ilk yardım detayı öğrenin, üç farklı kuş ve balık türü öğrenin, bir ihtiyaç sahibine birlikte yardım edin, bir tanıdığınızla röportaj yapın, birlikte bir takı tasarlayın, birlikte top oynayın, doğadan topladığınız malzemelerle bir fotoğraf çerçevesi yapın, bir yemek öğretin, kütüphaneye gidin ve üye olun, birlikte ekmek yapın, ailece yere uzanıp yıldızları izleyin, büyük bir tepeye tırmanın, size özel bir selamlaşma bulun, bir makine veya cihazı sökerek parçalarını yerine takın, birlikte sofra kurun, yoğurt yapmayı öğretin, sessiz sinema oynayın, doğada yön bulmayı öğretin, evin ihtiyaç listesini hazırlatın, birlikte resim yapın, güneşin doğuşunu ve batışını izleyin, yeni bir dilde selamlaşma ve teşekkür etmeyi öğrenin, bir kitapçıya gidin, birlikte basit bir deney yapın, birlikte bir fidan dikin, bir akvaryumu gözlemleyin ve ilginizi çeken detayları not alın.`

‘Okullara Nisan ve Kasım Aylarında Ara Tatil’ haberimiz için burayı tıklayın...




:: Atakent

Soyak Olympiakent 29 Ekim Tenis Turnuvası Kupa Töreni

100. yıl Cumhuriyet Turnuvaları kapsamında Soyak Olympiakent Sitesinde düz...

Kaynak: AtakentHaber

Atakent’teki Sitelerde Cumhuriyetin 100.Yılı Etkinlikleri

Atakent Mahallesinde Cumhuriyetimizin 100. Yılı çerçevesinde birçok ücrets...

Kaynak: AtakentHaber

15 Şehitler Köprüsü Bu Gece Kapalı Olacak

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklama ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsünün 29...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geri Çekildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun otoyol ve köprü geçişleri...

Kaynak: AtakentHaber

Atakent Haber Reklam