:: HABER DETAY

Ring Sefer Güzergahı Değişti!
Atakent Haber Reklam

Ring Sefer Güzergahı Değişti!


AtakentHaber.com’daki yazılarımızda detaylı olarak değinmiştik. Sonunda beklenen oldu ve güzergah değişikliği ile Atakent’teki birkaç site daha Marmaray’a kolay bir şekilde ulaşım imkanına kavuştu.

İETT tarafından yapılan duyuruda Halkalı tren istasyonuna giden MR50 ve MR51 otobüslerinin güzergahının güncellendiği ve MR51 hattının güzergahının 09.07.2019 tarihi itibarıyla değiştirileceği duyuruldu.

Araçların gidiş yönünde Altınşehir Mezarlığı durağından sonra K.S.S.Araştırma Hast - Ted Koleji - İstanbul Saraylar duraklarından geçerek Katı Atık Tesisleri durağından güzergahına devam edeceği, dönüş yönünde ise Nükleer Araştırma M. durağından sonra İstanbul Saraylar - Ted Koleji - K.S.S. Araştırma Hast duraklarından geçerek Güney Yanyol durağından güzergahına devam edeceği MR50 hattının güzergahının ise yine 09.07.2019 tarihi itibarıyla değiştirileceği ve gidiş yönünde Altınşehir Mezarlığı durağından sonra K.S.S.Araştırma Hast - Ted Koleji - Ege Yakası - Menekşe Sitesi - 4. Cadde duraklarından geçerek Yarımburgaz Caddesi durağından güzergahına devam edeceği ve dönüş yönünde de Yarımburgaz Caddesi durağından sonra 4. Cadde - Menekşe Sitesi - Köprü Durağı - Ege Yakası - Ted Koleji - K.S.S. Araştırma Hast duraklarından geçerek Güney Yanyol durağından güzergahına devam edeceği bildirildi.



Biliyorsunuz Halkalı - Gebze Banliyö Tren Hattının açılışı ile birlikte İETT tarafından aktarma seferleri de başlatılmıştı. MR40, MR50 ve MR51 numaralı hatlar Halkalı İstasyon durağına kadar yolcuları sık aralıklarla taşımak üzere planlama yapılmıştı. Detaylar için ilgili yazımızı burayı tıklayarak okuyabilirsiniz.

Ancak tüm bu planlamaya rağmen İETT ring seferlerinin düzeninin henüz tam olarak oturtulamamasından kaynaklı banliyö ve yüksek hızlı tren yolcuları büyük mağduriyetler yaşamakta ve bu konularda yoğun şikayetler almaktayız.

Ne yazık ki hattaki otobüs sayısının yetersiz oluşu nedeniyle yaşanan aksaklıklar devam etmekte, özellikle de sefer saatleri hala 30 dakikada bir ve trenden inenlerin ucu ucuna yetişmeler için her gün koştukları maraton da cabası.

Halbuki aksaklıkların kaynağının iyi tespiti ile banliyö kullanımını işlevsel hale getirmek daha iyi olmaz mıydı? İstasyona gidişte ve İstasyondan kalkışta sürenin 5 dakika öne çekilmesi bile bekleme süresini kısaltacaktır.



Ancak daha önceden de değindiğimiz gibi; 15 dakikada 1 gelen her banliyö treni için yine 15 dakikada 1 Halkalı İstasyondan banliyö treni varış saatinden 10 dakika sonrasında sefer yapılabilir. Bunun için gerekli olan iki aracın daha hatta hizmet vermek üzere tahsis edilmesi.

Diğer bir önerimiz ise henüz dikkate alınmış değil;

Trafik kaynaklı gecikmelerin minimuma indirilebilmesi adına Halkalı İstasyon durağı aynı noktadaki çemberden biraz öteye alınabilir. Bu şekilde istasyonu geçip gümrüğün yakınındaki köprüden U Dönüşü yapan otobüsler trafiğin durumuna göre 5 ila 10 dakika kazanmış olacaklardır. İnen yolcu durağı ise çemberden daha geriye çekilmeli veya yolcular doğrudan tren istasyonuna bırakılmalı ve yolun o noktasına yeni bir çember/geçiş konularak karşıya otobüslerin kolay geçişi sağlanmalıdır.











:: Atakent

Atakent’teki Sitelerde Cumhuriyetin 100.Yılı Etkinlikleri

Atakent Mahallesinde Cumhuriyetimizin 100. Yılı çerçevesinde birçok ücrets...

Kaynak: AtakentHaber

15 Şehitler Köprüsü Bu Gece Kapalı Olacak

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklama ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsünün 29...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geri Çekildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun otoyol ve köprü geçişleri...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geldi

Karayolları Genel Müdürlüğü, `Otoyol ve köprü ücretleri, 25 Ekim 2023 Çarşa...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam