:: HABER DETAY

Yorgun Savaşçı
Atakent Haber Reklam

Yorgun Savaşçı


Hazırlık maçları, Avrupa maçları, Lig maçları derken sezon başı olmasına rağmen üç günde bir maç temposuna giren takım bu seneki geniş kadronun rotasyon avantajını da kullanamayınca maçın genelinde sahada epeyi hırpalandı.

Öyle ki fizik gücü ile ön planda yer alan Sörloth bile neredeyse yorgunluğa teslim olmak durumunda kaldı.

Maç boyu en diri oyuncu ise Ekuban olarak göze çarptı. Bir penaltısı hakem ve VAR sistemi tarafından izlenme gereği bile duyulmayarak es geçilmesine rağmen yılmadı.

Yerinde müdahaleleri ile Hüseyin Türkmen ve Hossein de ayakta kalabilen diğer isimlerdi. Abdülkadir Ömür sakatlanıp çıkana kadar insan üstü efor sarfetti. Eforunun yanı sıra kendisinden beklenmeyecek şekilde kafayla bile gol atarak kendisini izleyen scoutlara da mesaj vermiş oldu. Aynı şekilde Abdülkadir Parmak, Sosa, Novak, Pereira da yorgun olmalarına rağmen tüm güçlerini ortaya koydular. Sosa ve Nwakaeme tecrübeleri ile kondüsyonlarını maç sonuna kadar idareli kullanmayı bilen oyuncular ancak sezon boyu verim alabilmek için rotasyonla mutlaka dinlendirilmeleri de gerekiyor.

Maç özelinnde bakacak olursak; bu tip maçlarda oyundan çok üç puana odaklanmak sezonun ilerleyen haftalarında çok büyük avantaj sağlayacaktır. Son pas tercihlerinde ve çıkışlarda kritik birkaç hata dışında gerekli mücadele ortaya koyuldu ve arzu edilen sonuç alındı. İlerleyen haftalarda maç trafiği rahatladığında takımın her hafta üzerine koyarak bizlere iyi oyunu da izlettireceğini düşünüyorum.

Henüz sahadaki ilk onbir Trabzonspor formasına ortak olacak Ivanildo, Obi Mikel ve Sturridge’den yeterince faydalınamadığı düşünülürse çok daha rahat haftaların bizleri beklediğini söyleyebiliriz.

AEK maçı için ilk maçta alınan skor rotasyon avantajı sağlasa da çok dikkatli olmak gerekiyor. Sonrasında ise İstanbul deplasmanında takımın tüm konsantrasyonunu sahaya yansıtıp yine taraftarlara bir galibiyet hediye edeceğini düşünüyorum. Bu maçta Sturridge ve Obi Mikel de hazır hale gelebilselerdi, belki de Campbell ile İstanbul deplasmanında beşlediğimiz anıları tazelerdik. Ama onlar henüz hazır olmasalar da sahada yer alacak oyuncular oyuna konsantre olup yorgun birer savaşçı bile olsalar bu maçı kazanmasını bileceklerdir.

:: Spor

Filenin Sultanları İçin Olimpiyatlar Macerası Başlıyor

2023 CEV Milletler Ligi ve Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda şampiyo...

Kaynak: HabetTürk

Down Sendromlu Futsal Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu!

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu bünyesindeki Down Sendromlu Futsal ...

Kaynak: AtakentHaber

Genç Yüzücü Dünya Şampiyonu!

Milli sporcu Kuzey Tunçelli, İsrail’de düzenlenen Dünya Gençler Yüzme Şampi...

Kaynak: AtakentHaber

Şampiyon Filenin Sultanları!

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2023 CEV Avrupa Şampiyonasında çekişmeli ...

Kaynak: AtakentHaber

Atakent Haber Reklam