:: HABER DETAY

Halkalı İstasyonu Otoparkı Ücretli Oldu!
Şahin Tercüme Reklam

Halkalı İstasyonu Otoparkı Ücretli Oldu!


Halkalı Banliyösünün (Marmaray) son durağı olan Halkalı İstasyonunda bölge sakinlerinin sorunları katlanarak artmakta. Yetersiz otobüs sefer sayısı nedeniyle istasyona araçları ile gelmek durumunda kalan bölge sakinlerinin araçlarını istasyon çevresindeki yollara neredeyse 1 kilometre boyunca park etme durumunda kalışı ve yollardaki araç sayısının fazla olmasını fırsat bilen çekicilerin haksız yere bu araçlardan bazıları çekmesi ile başlayan mağduriyetlerden sonra bir başka haksız uygulama da TCDD tarafından devreye sokuldu.

TCDD kamuya ait olan İstasyona giriş yollarını haksız bir şekilde bariyer sistemi ile kapatarak istasyon önündeki mevcut otoparkı ve yolları özel bir kuruluşa devrederek ücretli hale getirdi. Bölgede yeni otoparkların yapılmasını bekleyen bölge sakinleri mevcut otopark ve yollardan da fahiş bir şekilde ücret talep edilmesi karşısında yeni bir mağduriyet daha yaşamış oldular.



İlk 15 dakikanın ücretsiz olduğu, 15 dakika ile 2 saat arasına 10 TL, 2-4 saat arasına 11 TL, 4-6 saat arasına 12 TL, 8-12 saat arasına 15 TL ve 12-24 saat arasına 20 TL gibi fahiş ücretlerin talep edildiği istasyonda ilk gün büyük boşluklar gözlendi. Yapılan uygulamadan haberi olmayan bazı araç sahiplerinin dışarıda otopark bulunmaması sebebiyle hazırlıksız yakalandıkları ve mecburen otoparka park etmek zorunda kaldıkları görüldü.

İstasyonu işe gitme amaçlı kullanan yolcular park et devam et tarzı bir otopark beklerken kendilerinden günlük minimum 15 TL gibi fahiş bir ücret talep edilmesi karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Belediye’nin ve TCDD Genel Müdürlüğünün duruma el koymasını talep eden bölge sakinlerini CİMER ve Belediye şikayet hatlarına gün boyunca şikayetlerini ilettikleri öğrenildi.

Diğer bir mağduriyet ise yine yaklaşık bir yıldır devam eden İETT hatlarında yaşanmakta. Her 15 dakikada bir istasyona varan banliyö trenine karşın her 30 dakikada bir otobüs seferinin düzenlenmesi ve tren geldiğinde bu araçların yolcuların gelişini beklemeden hareket etmesi ile hat kullanışsız hale gelmekte ve yolcular gereksiz yere zaman kaybına uğramaktalar.

Hat ilk açıldığında buna çözüm olarak 15 dakikada bir Halkalı İstasyonuna gelen her banliyö treninin gelişinden 10 dakika sonrasında 15 dakikada bir aralıklarla otobüs seferlerinin yapılması önerisinde bulunmuştuk. Ancak maalesef herhangi somut bir adım bugüne kadar atılmış değil!

Daha kapsamlı çözüm önerilerini içeren daha önceki yazımız aşağıdaki linkte yer almaktadır.

‘Halkalı Treni ve Otobüs Entegrasyonu’ haberimiz için burayı tıklayın...




:: Atakent

Atakent’teki Sitelerde Cumhuriyetin 100.Yılı Etkinlikleri

Atakent Mahallesinde Cumhuriyetimizin 100. Yılı çerçevesinde birçok ücrets...

Kaynak: AtakentHaber

15 Şehitler Köprüsü Bu Gece Kapalı Olacak

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklama ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsünün 29...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geri Çekildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun otoyol ve köprü geçişleri...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geldi

Karayolları Genel Müdürlüğü, `Otoyol ve köprü ücretleri, 25 Ekim 2023 Çarşa...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam