:: HABER DETAY

Eğitim, Kültür, Spor Etkinliklerine Ara Verildi!
Şahin Tercüme Reklam

Eğitim, Kültür, Spor Etkinliklerine Ara Verildi!


Korona virüsü nedeniyle okullar 16 Mart 2020 tarihinden itibaren iki hafta tatil edildi, üniversiteler ise üç haftalığına tatil edildi. Ayrıca liglerdeki tüm maçların Nisan sonuna kadar seyircisiz oynanmasına karar verildi.

Öte yandan Küçükçekmece Belediyesi ilçedeki tüm eğitim, kültür ve spor etkinliklerini Mart sonuna kadar iptal etti!

Bu etkinlikler konserlerin yanı sıra Müzik Akademisi ders faaliyetlerini de içeriyor. Küçükçekmece Belediyesi’nde yapılan açıklamaya göre “Sevgili Küçükçekmeceliler, halk sağlığını korumak adına belediyemize bağlı tüm birimlerimizdeki kültürel, sportif etkinlikler ile eğitim, konferans, toplantı ve benzeri tüm faaliyetler Mart ayı sonuna kadar iptal edilmiştir. 14 Mart 2020 tarihinde gerçekleştirmeyi planladığımız 1. Küçükçekmece Kent Çalıştayı da ileri bir tarihe ertelenmiştir. Bilginize sunarız.” denilmiştir.



İlk açıklamayı yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın `İlk, orta ve liseler, 16 Mart itibarıyla bir hafta tatil edilecek. Eğitim-öğretime 23 Mart’tan itibaren de uzaktan eğitim yönetimiyle evlerden devam edilecek. Spor müsabakalarının nisan ayı sonuna kadar seyircisiz oynanması karar verildi. Üniversiteler 16 Mart’ta 3 hafta tatil edilecek` demişti.

Ancak sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre “Küresel ölçekte etkili olan virüs konusuna MEB olarak okullarımızda aldığımız tedbirlerin teknik ayrıntıları var. Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin sağlığı için ülke genelindeki okullarımızın 16 Mart’tan 2 hafta süreyle 30 Mart’a kadar tatil edilmesi kararlaştırılmıştır. 16-30 Mart arasındaki tatil sürecinde ilk haftayı istirahat ederek geçirmelerini tavsiye ediyoruz. Diğer hafta uzaktan eğitim başlayacaktır. Uzaktan eğitim, ders ortamını evlere taşıyacak. İlk ve orta derecelik okullarımızda yeniden yapılandırılarak tv ortamından sunulacaktır. Hangi teknoloji ile hani içeriği nasıl vereceğimizle ilgili bir alt yapı hazırladık. Öğretim kademelerine göre bütün planlar hazırlanmış durumda. Elazığ depremi sırasında uyguladığımız bu sistematiği tatil döneminde de devam ettireceğiz.” denildi.

İBB tarafından yapılan açıklamada ise “ Degerli üyemiz, Istanbul Büyüksehir Belediyesi tarafindan kapali alanlardaki spor hizmetlerine tedbiren Mart ayi sonuna kadar ara verilmesi karari alinmistir. Bu karar kapsaminda Spor Tesislerimizin kapali alanlarinda verdigimiz spor hizmetlerine (havuz, basketbol, fitness, uzakdogu sporlari, stüdyo dersleri, cimnastik, vb gibi) yani sira 04 / 16 yas tüm Spor Istanbul akademilerine, BESYO & POMEM hazirlik kurs programlarina 13.03.2020 tarihinden itibaren, Mart ayi sonuna kadar ara verilmistir. Üyelerimizin bu sürecteki üyelik haklari sakli kalacaktir. Acik alanlarda (hali saha, basketbol, tenis, sabah sporlari) spor faaliyetleri olarak hizmet verdigimiz ücretli & ücretsiz tahsis süreclerine devam edilecektir. Bu kullanicilar tesis icerisindeki soyunma odalari ve islak alanlar kapali olacagindan ilgili alanlari kullanamayacaktir.” denildi.

:: Duyuru

Atakent’te Su Kesintisi

Dünden bu yana yaşanan kesintilere bir yenisinin daha eklenmesi Atakent sak...

Kaynak: AtakentHaber

46 Gün Sürecek Çile!

İstanbul-Ankara arası yolculuk yapacaklar dikkat! İstanbul-Ankara arası...

Kaynak: AtakentHaber

Atakent’te Su Kesintisi

İSKİ’den yapılan açıklamaya göre; Atakent Mahallesine 11 Eylül 2023 Pazar...

Kaynak: AtakentHaber

İlk Ve Orta Öğretimde Sınav Sistemi Değişti!

Resmî Gazete’de yayımlanan, ‘Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme Yön...

Kaynak: AtakentHaber

Atakent Haber Reklam