:: HABER DETAY

Geliyorum Diyen Goller
Atakent Haber Reklam

Geliyorum Diyen Goller


Pazartesi maçı olması nedeniyle liderliği geçici olarak kendisinden önce maç oynayıp kazanan rakibi Başakşehir’e bırakan Trabzonspor aşırı motivasyon ile karşısına çıkan Alanyaspor engelini geçemedi.

Oyun boyunca Trabzonspor, gole ihtiyacı olduğu anlarda, Alanyaspor ise geriye düştüğü anlarda topa ve oyuna hakim oldu. Gollerin tamamı atılmadan önce adeta geliyorum dedi. Uzatma dakikalarında gollerin yenmesi Trabzonspor için adeta yıkım oldu. Skor koruma alışkanlığı ve yorgunluk Trabzonspor’un oyununu fazlasıyla etkiledi.

En önemli oyuncuların birer ikişer kas sakatlığı yaşamalarını zamansız verilen ara ve sonrasında bir an önce hazırlanabilmek için antrenmanlarda aşırı yüklemeler yapılmış olmasını pandemi sürecine bağlamak yanlış olmaz.

Zorunlu Uğurcan değişikliği sonrası oyuncu değiştirmemek için adeta direnen ve değiştirdiğinde ise yine tercihini defanstan yana kullanıp önceki maçlardan ders alınmadığını göstermeye devam eden Trabzonspor çok kritik iki puanı şampiyonluktaki rakibi Başakşehir’e kendi elleriyle altın tepside sunmuş oldu.

Sörtloth goldeki asisti dışında çok top kaybetti. Bunda ileride kendisine yeteri kadar destek verilmemesi ve özellikle Nwakaeme’nin yokluğu büyük rol oynadı. Tabii rakibin onu kilitlemesi de bir başka etkendi. Geriye de gelip top almaya çalışınca ekstra yorulan oyuncu gereken katkıyı sağlayamadı.

Oyunda solda Guilherme sağda ise Abdülkadir Ömür oyunun genelinde kötü değillerdi. Hatta Abdülkadir Ömür eskiye dönüş yolunda çok iyi sinyaller verse de bu oyuncuların oyundan çıkartılmaları Alanyaspor’u iyice Trabzonspor yarı alanına çekmiş oldu.

Hosseini’nin amatörce görmüş olduğu kart neredeyse takımı daha erkenden yakacakken sahada oynanan futbol değil satranç olsa iyi bir hamle denebilecek şekilde Pereira tecrübesi ile maçın yıldızı El Sakala’yı oyundan attırınca oyunda denge yeniden sağlanmış oldu.

Fazla sayıda adam ile defans yapılınca gol yenmeyeceğinin garantisi olmadığını bir maçta daha acı bir şekilde görmüş olduk. O kadar defans oyuncusu önünde oynamasına rağmen Erce birçok topu başarıyla çıkartırken son saniyelerde gelen gole ne yazık ki engel olamadı. Belki de defans yerine ortaya yapılacak bir Doğan Erdoğan hamlesi oyunu tutabilir, golün gelmesini engelleyebilirdi. Umarız teknik kadroda bu maçtan sonra dersini almıştır ve aynı hatalara devam etmez.

Yine de takıma güvenmeye devam. Başakşehir de diğerleri de daha çok puanlar kaybedecektir. Tek eksiğimiz olan kadro derinliğini umarım sakatlıkların biran önce iyileşmesi ile aşarız. Tam kadro rakiplerin karşısına çıkacak Trabzonspor’un önündeki tek engel yine kendisi olacaktır. Psikolojik olarak ayakta kalabilmek bu aşamada çok ama çok önemli. Sekiz için kaldı altı, ha gayret!

:: Spor

Filenin Sultanları İçin Olimpiyatlar Macerası Başlıyor

2023 CEV Milletler Ligi ve Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda şampiyo...

Kaynak: HabetTürk

Down Sendromlu Futsal Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu!

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu bünyesindeki Down Sendromlu Futsal ...

Kaynak: AtakentHaber

Genç Yüzücü Dünya Şampiyonu!

Milli sporcu Kuzey Tunçelli, İsrail’de düzenlenen Dünya Gençler Yüzme Şampi...

Kaynak: AtakentHaber

Şampiyon Filenin Sultanları!

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2023 CEV Avrupa Şampiyonasında çekişmeli ...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam