:: HABER DETAY

Çığır açacak buluş
Şahin Tercüme Reklam

Çığır açacak buluş


IBM`in geliştirdiği yeni buluş ile 30 bin adet filmi ve Youtube`daki tüm video arşivini saklayabileceksiniz.

IBM`nin, 20 yıl önce taramalı tünel mikroskobunu (scanning tunneling microscope-STM) keşfederek önemli bir gelişme sağladığı nanoteknoloji alanında geçtiğimiz haftalar içinde üç buluş gerçekleştirdiği bildirildi.

IBM Türkiye`den yapılan açıklamaya göre, buluşlardan ilki, verilerin doğrudan atoma yüklenmesini mümkün kılabilecek bir sisteme ilişkin olarak geliştirildi.

IBM araştırmacılarının geliştirdiği tek bir atomun manyetik anizotropisini ölçebilen yöntem sayesinde, araştırmanın sonuçlanmasını takiben verilerin atomlara yüklenebilmesi sağlanabilecek.

Verilen bilgiye göre, bu buluş sayesinde yeni nesil veri depolama üniteleri sadece birkaç atom ya da molekülden oluşabilecek ve ultra küçük boyutlarda cihazlar üretilebilecek.

Verilerin atomlarda depolanabilmesi, 30 bin adet uzun metrajlı filmin ya da YouTube`nin tüm video arşivinin ipod büyüklüğündeki bir cihaza sığabilmesini mümkün kılacak.

IBM araştırmacılarının geliştirdiği ikinci nanoteknoloji buluşuna göre ise mikro işlemcilerin performansını belirleyen transistörler moleküler boyuta küçültülebiliyor ve bu da, bir naphthalocyanin molekülü içinde kullanılan iki hidrojen atomunun, transistörlerin yerine getirdiği elektrik devresi görevini üstlenmesiyle mümkün oluyor.

Araştırma sonuçlarının ticari bir ürüne dönüşmesi için uzun süreye ihtiyaç bulunmakla birlikte, teorik düzeyde, transistörlerin moleküler şalterlerle değiştirilmesi, gelecekteki standart bir PC`nin, günümüzdeki en hızlı süper bilgisayarın hızında çalışabilmesi anlamına geliyor.

Ayrıca bilgisayarların çok daha az yer kaplamasına imkan tanıyacak yeni teknoloji sayesinde, yerden ve enerjiden daha fazla tasarruf sağlanmasının da önü açılıyor.

IBM laboratuvarlarında geliştirilen son nanoteknoloji buluşu ise nano ölçekte baskılamada yeni bir teknik ile 60 nano metreden küçük taneciklerin baskılanmasına olanak veriyor.

Bu teknik ile biyomedikal çalışmalarda, kanser hücrelerinin tespit edilmesi ve işaretlenmesi gibi yeni imkanlar yaratıldığı gibi, metal, polimer, yarı iletken ya da oksit gibi maddelerin tek bir yüzey üzerine uygulanması da daha kolay hale gelecek ve bu sayede, atom boyutlarında yeni nesil yongaların kullanımı mümkün olacak.

:: Teknoloji

Apple’dan Süpriz Geri Ödeme

Apple, performans yavaşlatmasına gittiğini kabul ettiği, eski model iPhone ...

Kaynak: AtakentHaber

İnternetini Paylaşanlara Hapis Cezası Şoku!

Yargıtay, sosyal medya hesabı üzerinden hakaret içerikli paylaşımda bulunan...

Kaynak: AtakentHaber

Elektrik Süpürgesi Devi Otomobil Üretiyor

İngiliz teknoloji şirketi Dyson, bir süredir planladığı elektrikli otomobil...

Kaynak: AtakentHaber

Whatsapp, Instagram ve Facebook’ta Sıkıntı Devam Ediyor

Sosyal medyada sona mı gelindi? Son aylarda yüksek çözünürlüklü video payl...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam