:: HABER DETAY

Gelecek Nesillere Bilgi Aktaran Bakteri Türü Keşfedildi
Şahin Tercüme Reklam

Gelecek Nesillere Bilgi Aktaran Bakteri Türü Keşfedildi


İnsanların geleneklerini nesilden nesle aktardıkları gibi bir bakterinin de anılarını gelecek nesillerine aktardığı fark edildi.

Kaliforniya Üniversitesi, Los Angeles (UCLA) araştırmacıları, bir bakterinin merkezi sinir sistemi veya nöronları olmadığı halde öğrendiklerini sonraki nesillerine aktarabildiğini keşfetti.

Sonuçları Proceedings of the National Academy of Sciences Dergisi’nde yayınlanan araştırma, bakteri enfeksiyonunun neden olduğu ve henüz bir tedavisi bulunmayan kistik fibrozis hastalığını daha iyi anlamak için önemli bulgular ortaya koyuyor.

Genetik bir rahatsızlık olan ve genellikle çocuklarda pankreastaki lif dejenerasyonu ile solunum yetmezliği olarak görülen kistik fibrozis, enfeksiyonları antibiyotikler ve kimi durumlarda nakillerle tedavi edilse dahi hastaların ortalama 50 yıl yaşamalarına sebep oluyor.

UCLA araştırmacıları, kistik fibrozis hastalarının solunum yollarında tehlikeli biyofilmler oluşturan Pseudomonas aeruginosa bakterisini incelediler.

Biyofilmler, içlerinde bakteri topluluğunun yaşadığı ince ancak dayanıklı katmanlara verilen isim. Bakteriler bu biyofilmleri oluşturmak için önce söz konusu yüzeyi tanımalı ve ona yapışma özelliği geliştirmek zorunda.

Bu süreci inceleyen bilim insanları, bakterilerin vücudun ilgili bölümünü ritmik sinyallerinden tanıdığını, sonrasında geri döndürülemez bir yapışma ve biyofilm oluşturma sürecine başladığını keşfetti.

İlk kez bir hücrenin tüm soyunun davranışlarını incelediklerini belirten araştırmacılar “Bu soydan gelen yeni neslin ataları tarafından öğrenilen yüzeyin ritmik sinyallerini tanıdığını keşfettik.” dediler.

:: Sağlık

Sağlık Bakanlığı’ndan Salgın Açıklaması

Sağlık Bakanlığı tarafından, geçmiş yıllardaki grip sezonları ile kıyasland...

Kaynak: AtakentHaber

Çocuklarda Tırnak Yeme Alışkanlığı

Tırnak yeme, çocukluk döneminde en sık karşılaşılan zararlı alışkanlıklarda...

Kaynak: AtakentHaber

Bağışıklığı Güçlendiren Besinler

Havaların soğumasıyla birlikte bağışıklık sistemimiz zayıflıyor ve hastalık...

Kaynak: AtakentHaber

Boğaz Ağrısını Geçirmek İçin Tavsiyeler

Kış mevsiminin kendisini iyiden iyiye göstermeye başlamasıyla hastalıklarda...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam