:: HABER DETAY

Eriğin Faydaları
Atakent Haber Reklam

Eriğin Faydaları


Erik mevsimi geldi... Tezgahlarda yeşil yeşil erikler yerini almaya başladı. Eriğin faydaları nelerdir sorusu da yaz aylarının gelmesi ile birlikte daha sık duyulmaya başlandı. Çok lezzetli ve sulu bir meyve olan eriğin faydaları saymakla bitmiyor. İçerdiği besin değerleri ile güçlü bir etki yaratan ve lezzetiyle damaklarda özel bir tat bırakan eriğin faydaları şöyledir…

Lezzetli, sulu ve ekşi tadıyla yaz aylarının vazgeçilmez bir meyvesi olan eriğin faydaları sizleri şaşırtacak. Vücudun birçok önemli işlevini yerine getiren, içerdiği güçlü besin değerleri ile vücudun ihtiyaç duyduğu tüm değerleri tek bir üründe toplayan eriğin faydaları ile çok daha sağlıklı bir vücudun sahibi olabilirsiniz.

Asya kökenli olduğu bilinen eriğin Doğu Avrupa’dan Kafkaslar’a uzanan bir coğrafya içinde yetişebildiği bilinmektedir. 5 metrelik ağaçlarda yetişen eriğin birçok farklı türü vardır.

İçerdiği antioksidan ve filonutrientler sayesinde birçok önemli hastalığı tedavi eden, vücudu zararlı organizmalara karşı koruyan eriğin faydaları arasında sindirime yardımcı olması, kolesterolü düşürmesi gibi etkenler ilk sırada yer alıyor.

Kolon Kanserini Önler

Yapılan araştırmalar, kuru eriğin günde 1 avuç tüketildiğinde kolon kanserine karşı güçlü bir koruyucu olduğunu ortaya koymuştur. Bu durumun ana sebebi eriğin çözünebilir lif bakımından zengin olması ve epikateşin isimli maddeyi içermesidir. Antioksidan bakımından da zengin olan erik, kanseri ortaya çıkan radikaller ile de savaşan güçlü bir maddedir.

Kan Dolaşımını Hızlandırır

Erik tüketimi demir üretimi ve emilmesinde etkili olduğu için kan dolaşımı üzerinde de etkilidir. Eriğin faydalarından yararlanmak için bol bol tüketim yapmanız tavsiye edilir.

Kolesterolü Düşürür

Erikte bulunan çözünebilir lifler arasında yer alan pektin isimli madde yüksek kolesterolün düşürülmesinde etkilidir. Bu özellik sadece insanlar için değil hayvanların da kolesterolünün düşürülmesinde etkilidir.

Kabızlığı Önler

Eriğin faydaları arasında kabızlığı önlemesi de yer alır. Diyet lifi içeren erik kabızlı hastası olan kişilerce kullanılmalıdır. Düzenli erik tüketimi ile sindirim sistemi sorunlarından kurtulabilirsiniz.

Güçlü Bir Besin Kaynağı

Güçlü bir besin kaynağı olan erik içeriğinde yeterli miktarda demir, potasyum, florür, A ve C vitamini yer alır.

Kemik Sağlığını Korur

Yapılan araştırmalara göre kuru erik kemik sağlığını koruyan özelliklere sahip bir besin türüdür. Kemiklerin yoğunluğunu arttıran yapısıyla dikkat çeken kuru erik kırıkların daha çabuk iyileşmesini sağlar. Özellikle menopoz dönemindeki kadınlara sıklıkla kuru erik tüketmesi tavsiye edilmektedir.

Makura Dejeneresansını önler

Eriğin faydaları arasında halk arasında sarı nokta olarak adlandırılan ve yaşa bağlı bir görme bozukluğu olan makura dejeneresansını önlemesi de yer alır. 65 yaş üstü kişilerde ciddi görme bozukluklarının en büyük sebebi olarak gösterilen makura dejeneresansı, günlük erik tüketimi yapan kişilerde daha az görülmektedir.

Cilt Sağlığı Üzerinde Etkili

Yapılan araştırmalara göre güçlü bir antioksidan olan erik ile cilt yüzeyindeki kusurları önleyebilir, daha parlak ve sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz.

Kilo Vermenize Yardımcı Olur

Günlük diyet listenize erik ekleyerek çok daha sağlıklı bir biçimde kilo verebilirsiniz. Karbonhidrat ve yağ değerleri oldukça düşük olan, kalori yönünden diyet menünüze ekleyebileceğiniz erik ile kısa sürede birkaç beden birden incelebilirsiniz.

Demir Emilimini Sağlar

İçeriğinde bol miktarda demir barındıran erik, demir emilimi ve üretimi ile de genel vücut sağlığı üzerinde çok etkili bir üründür. Erik tüketerek kan dolaşımınızı da hızlandırabilirsiniz.

Metabolizmayı Hızlandırır

Niasin isimli maddeyi içeriğinde barındıran erik metabozlizmayı hızlandırarak vücuttaki yağları kısa süre içinde yakar. B 6 vitamini ve patotenik asit içeren eriğin faydalarından yararlanabilmek için düzenli olarak tüketmek tavsiye edilmektedir.

Siyah Eriğin Faydaları

Erik türleri arasında yer alan siyah erik tıbbi olarak çok şifalı bir üründür. Kabuğu ve tohumu ile birlikte diyabet tedavisinde kullanılan siyah eriğin yaprakları da antibakteriyel özellikler taşımakta ve dişlerin güçlendirilmesinde kullanılmaktadır.

Eriğin faydalarından en üst düzeyde yararlanabilmek için günlük olarak erik tüketmeniz tavsiye edilir. Günlük olarak bir porsiyon erik tüketmek vücudun ihtiyaç duyduğu tüm besin kaynakları için yeterli miktarda olacaktır. Bir porsiyon erik ise genel olarak 10 adet erikten oluşmaktadır.

Günlük bir porsiyon erik tüketimi sağlıklı bir biçimde kilo vermenizde etkili olan bir ürün olacaktır. Günlük erik tüketimi ile ilgili dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise tuzlu erik tüketilmemesi gerekliliğidir. Tuzlu erik zamanla hipertansiyona neden olabileceği için uzak durulması tavsiye edilmektedir.

:: Sağlık

Sağlık Bakanlığı’ndan Salgın Açıklaması

Sağlık Bakanlığı tarafından, geçmiş yıllardaki grip sezonları ile kıyasland...

Kaynak: AtakentHaber

Çocuklarda Tırnak Yeme Alışkanlığı

Tırnak yeme, çocukluk döneminde en sık karşılaşılan zararlı alışkanlıklarda...

Kaynak: AtakentHaber

Bağışıklığı Güçlendiren Besinler

Havaların soğumasıyla birlikte bağışıklık sistemimiz zayıflıyor ve hastalık...

Kaynak: AtakentHaber

Boğaz Ağrısını Geçirmek İçin Tavsiyeler

Kış mevsiminin kendisini iyiden iyiye göstermeye başlamasıyla hastalıklarda...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam