:: HABER DETAY

Bayram Tatili Yaklaşırken Vizesiz Gidebileceğiniz Ülkeler
Atakent Haber Reklam

Bayram Tatili Yaklaşırken Vizesiz Gidebileceğiniz Ülkeler


Uzun süreli iki bayram tatili bizleri bekliyor. Tüm yılın stresini atmanıza yardımcı olacak bu dönemlerde, evde oturmak yerine eğlenmeyi ve kültürel birikiminizi artırmayı amaçlıyorsanız, plan yapmaya başlamadan önce bayram tatilinde vizesiz ziyaret edilebilecek turistik kentler destinasyonlara göz atabilirsiniz... Sizin için güzel bir liste hazırladık üstelik hepsi çok ucuz…

Karadağ-Budva

Hem eğlence dolu hem de kültürel profili yüksek bir kentte tatil yapmak isteyenlerin vizesiz seyahat edebilecekleri bir yer Budva. Ilıman iklimi ve birbirinden güzel plajları ile yıl içerisinde pek çok turisti kendisine çeken Adriyatik kıyısındaki kentin tarihi kısmı Old Town’da alışveriş yapabilir, tarihi hakkında detaylı bilgiler barındıran müzeleri ziyaret edebilir ve Karadağ mutfağına özgü lezzetlerin tadına bakabileceğiniz restoranlar bulabilirsiniz. Budva’nın benzersiz sahilleri de turistlerin ilgisini çekmektedir. Budva Şehir Müzesi, Sveti Stefan ve Sveti Nikola Adası görülmesi gereken yerler arasında.



Makedonya-Üsküp

Vardar Nehri’nin ikiye böldüğü Üsküp, modernliğin tarihle iç içe olduğu bir şehir. Ayrıca konaklama ve ulaşım başta olmak üzere pek çok konuda ucuz olduğu için çok ilgi çekiyor. Buradaki gezi programınızı tamamladıktan sonra gölü ile ünlü Ohrid’e geçip, doğal güzelliklerin tadını çıkartabilirsiniz.

Bosna Hersek-Saraybosna

Saraybosna, geçmişte Roma, Bizans ve Osmanlı gibi büyük imparatorlukların hakimiyet, altında kalmış bir şehir, etnik çeşitliliği nedeniyle `Balkanlar’ın Kudüs’ü` olarak anılır. Ulaşım ağının merkezinde olmasından dolayı, buraya kadar gelmişken Mostar, Banja Luka ve Tuzla’yı da görebilirsiniz. Saraybosna’da Başçarşı, Saraybosna Tüneli, Ulusal Bosna Hersek Müzesi görmeniz gereken yerler arasında.

Sırbistan-Belgrad

Hareketli gece hayatı ile ünlü Belgrad, zengin tarihi ile konuklarını büyülüyor. Stari Grad tarihe ışık tutan yapıları ve müzeleri, Nova Grad ise modern alışveriş ve eğlence olanakları ile turistlerin beğenisini topluyor. Belgrad’ ta yemek kültürü ise Akdeniz, Türk, Macar ve Avusturya mutfağından izler taşıyor. Kalemegdan Kalesi, Aziz Sava Katedrali, Nikola Tesla Müzesi ve Beldrad Kalesi görmeniz gereken yerler arasında.



Gürcistan-Tiflis

Pidesi, mantısı ve et yemekleri ile turistleri mest eden Tiflis, tarihle iç içe olmaktan ve sakinlikten hoşlananlar için ideal bir şehir. Tiflis’te 3. yüzyılda inşa edilmiş Narikala Kalesi’nin kalıntılarını, Tiflis Özgürlük Meydanı’nı ziyaret edebilirsiniz. Kültür ve sanat Tiflis’te çok önemli yer tuttuğu için şehirde 33 adet tiyatro sahnesi bulunuyor. Bunlar arasında en önemlisi Gribojedov Tiyatrosu. Ayrıca Anchiskhati Bazilikası, Sioni Katedral Kilisesi, Narikala Hisarı ve paliashvili Opera Evi görmeniz gereken yerler arasında.

Ukrayna-Kiev

Ulaşımdan mimariye, alışverişten yeme-içmeye kadar her alanda Rus etkilerini rahatlıkla hissedebileceğiniz bu şehirde gezebileceğiniz pek çok ilgi çekici mekan bulunuyor. Doğu Ortodoks Hristiyanlığının birinci derece önemli bir merkezi olan Kiev’de, Kiev Pechersk Lavra (Mağaraların Manastırı) ve Ayasofya Katedrali’ni görebilirsiniz. Ayrıca Aziz Sofya Katedrali ve Mariyinsky Sarayı’nı da listenize görülecekler listenize ekleyebilirsiniz.

Kosova-Priştine

Golyak Dağları’nın eteklerinde yer alan şehirde mutfak kültürü tıpkı Saraybosna’da olduğu gibi Türk mutfağına oldukşa yakın. Kentin gezilip görülmeye değer mekanlarının çoğu Osmanlı döneminden kalma. Uzun yıllar Osmanlı idaresinde kalan bu şehrin belki de bizler için en önemli özelliği, 1. Kosova Savaşı’nda şehit olan 1. Murat Hüdavendigar’ın türbesinin burada olması. Ayrıca burada Fatih Sultan Mehmet Camii’ni, Etnografik Müze’yi, Taş Köprü’yü ve daha birçok yeri ziyaret edebilirsiniz. ‘Yıllık İzin Süreleri İle İlgili Merak Ettikleriniz’ haberimiz için burayı tıklayın...




:: Gezi

Kapadokya Gezi Rehberi

Nevşehir’in bir bölgesi olan Kapadokya, doğa ve tarihin dünyada en güzel bü...

Kaynak: AtakentHaber

İstanbul’un Arka Bahçesi

Dört bir yanı göz alabildiğine ormanlarla çevrili olan Sapanca, büyüleyen b...

Kaynak: AtakentHaber

Muhteşem `Salda Gölü`

Türkiye’nin Maldivleri Salda Gölü, inanılmaz güzellikte turkuaz renkli suyu...

Kaynak: AtakentHaber

Uzungöl kışın daha bir güzel

Yurt genelinde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı bir yandan hayatı olums...

Kaynak: Hasan Demir

SiparisYolda.com Reklam