:: HABER DETAY

Whatsapp, Instagram ve Facebook’ta Sıkıntı Devam Ediyor
Şahin Tercüme Reklam

Whatsapp, Instagram ve Facebook’ta Sıkıntı Devam Ediyor


Sosyal medyada sona mı gelindi? Son aylarda yüksek çözünürlüklü video paylaşımları dolayısıyla veri büyüklüklerinin artması sonucu sonsuz olmayan kaynakların gitgide tükenmeye başlaması ile birlikte Facebook, Instagram, Whatsapp, Twitter ve YouTube gibi birçok sosyal medya devi hem ne yapacaklarını kara kara düşünüyorlar hem de herhangi bir kesinti durumunda sosyal medya alışkanlıkları nedeniyle telefonlarını ellerinden bir an bile olsun bırakmaya alışkın olmayan kullanıcıları büyük bir sıkıntıya giriyor. Ayrıca barındırdıkları özel verilerle hackerların da hedefi haline gelen bu devler yazılımlarını çeşitli yamalarla güncellemeye çalışınca da sistem bütünlüğü bozulabiliyor. Bu bozuklukta birbirine bağlı sistemlerin zaman zaman çökmesine neden olabiliyor.



14 Nisan’da yaşanan yaklaşık üç saatlik kesintinin ardından Facebook, Instagram ve WhatsApp’a erişimde bugün de sıkıntılar yaşanıyor. 15.00 itibarıyla Instagram ile Facebook’un web ve mobil hizmetlerinden yararlanamayan, WhatsApp’ta ise mesaj gönderip alamayan kullanıcılar tepkilerini ellerinde kalan tek ana sosyal medya sitesi olan Twitter aracılığıyla dile getiriyor.

16.00 itibarıyla bu üç hizmete de zaman zaman erişilebiliyor ancak bağlantıda sıkıntı yaşanmaya devam ediyor. Facebook’tan konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmasa da Twitter’da farklı ülkelerden kullanıcıların benzer şikayetlerde bulunması sorunun Sadece Türkiye’de değil geniş bir coğrafyada yaşandığına işaret ediyor.

Son olarak 14 Nisan’da dünya genelinde yaşanan bağlantı kesintisi sonrası Facebook, kullanıcılardan özür dilenmiş ancak yaşanan sorunun nedeniyle ilgili tatmin edici bir açıklama yapılmamıştı. 13 Mart’ta ise bu üç uygulamada yine bir bağlantı sorunu yaşanmış, söz konusu kesintilerin sunucu ayarlarındaki değişiklikler nedeniyle ortaya çıktığı ifade edilmişti.

Sosyal medya devi Facebook WhatsApp’ı 2014’te, Instagram’ı ise 2016 yılında satın almıştı. Buradan yola çıkan birçok tepkili kullanıcı Twitter’da tekelleşmenin ne kadar zararlı olduğunu vurguladı. Sorunun, 30 Nisan’da Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in platformda büyük değişiklikler yapılacağını açıklamasının ardından gelmesi dikkat çekti.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA GELDİ

Bu arada Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Instagram, Facebook ve WhatsApp servislerinde dünya genelinde sorun yaşandığını belirterek, Türkiye’deki kullanıcıların da bundan kısmen etkilendiğini bildirdi. Sayan, Twitter hesabından sosyal iletişim ağlarında yaşanan sorunlara ilişkin yaptığı açıklamada, `Instagram, Facebook ve WhatsApp servislerinde dünya genelinde sorun yaşanmakta olup, ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir.` ifadesini kullandı.

‘Twitter Uyardı: Şifrenizi Değiştirin!’ haberimiz için burayı tıklayın...


:: Teknoloji

Apple’dan Süpriz Geri Ödeme

Apple, performans yavaşlatmasına gittiğini kabul ettiği, eski model iPhone ...

Kaynak: AtakentHaber

İnternetini Paylaşanlara Hapis Cezası Şoku!

Yargıtay, sosyal medya hesabı üzerinden hakaret içerikli paylaşımda bulunan...

Kaynak: AtakentHaber

Elektrik Süpürgesi Devi Otomobil Üretiyor

İngiliz teknoloji şirketi Dyson, bir süredir planladığı elektrikli otomobil...

Kaynak: AtakentHaber

Whatsapp, Instagram ve Facebook’a Erişim Sıkıntısı

Facebook ve Instagram’a Türkiye’de ve Avrupa’nın genelinde erişim sıkıntısı...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam