:: HABER DETAY

Dijital Atatürk Ansiklopedisi
Şahin Tercüme Reklam

Dijital Atatürk Ansiklopedisi


Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’na bağlı Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı’nca Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün doğumundan ölümüne kadar uzanan süreçte yaşadığı mekânlar, başlattığı, yönettiği ya da yönlendirdiği, Türk ulusunun geleceğinin şekillenmesinde, toplumun yapılanmasında etkili olan olay ve olgular, gerçekleştirdiği inkılaplar ve dönemin tarihî şahsiyetleri hakkında bilgi vermek amacıyla Atatürk Ansiklopedisi hazırlandı.

Ansiklopedi, dijital ortamda erişime açıldı.



Atatürk Ansiklopedisi’nde yer alan ve alacak konuların belirlenmesinde, bizzat Atatürk tarafından kaleme alınan kaynaklara öncelik verildi.

& Bu kaynaklarda sözü edilen mekân, olay ve kişilerle ilgili bilgilerin; tarihî süreç içinde, konunun uzmanlarınca yazılmış eser ve belgelere dayalı olarak ortaya konulması esas alındı.



Çalışma grubunca; uzmanlık alanları dikkate alınarak tespit edilen yazarlar, madde metinlerini belirlenen ilkelere göre kaleme alarak, kuruma teslim etti.

Hazırlanan madde metinleri, çalışma grubu üyelerinin hakemliğinde incelenerek son şeklini aldı.

Yazarlar, metinlerinde yer almasını uygun gördükleri resim, grafik, harita gibi görsel malzemeyi yazılarında yer verdi.

Ayrıca yerli ve yabancı arşivlerde bulunan her çeşit bilgi ve belgelerden faydalanılması öngörüldü.

Madde yazımını kabul eden yazarlardan, metinlerinin Mustafa Kemal Atatürk’ü özgün ve güvenilir kaynaklara dayalı olarak ve en doğru tarzda tanıtacak nitelikte ve anlaşılır bir dille ele almaları istendi.

600’e yakın konu başlığının yer aldığı Atatürk Ansiklopedisi’nde konuların büyük bir kısmı erişime açıldı, kalan maddelerin ise kısa süre içerisinde tamamlanarak yayımlanacağı bildirildi.

Atatürk Ansiklopedisi’nin dijital ortamda yayımlanmış olması, geniş kitlelere erişiminin yanı sıra onun sürekli güncellenmesini, yeni bilgi ve bulgular doğrultusunda ortaya çıkan istek, öneri ve eleştirilerin dikkate alınmasını da sağlayacak.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 97. yıl dönümüne armağan olarak okuyuculara sunulan ansiklopediye www.ataturkansiklopedisi.gov.tr adresinden ulaşılabiliyor.

:: Genel

AKOM’dan Kar Yağışı Uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kent...

Kaynak: AtakentHaber

Marmara Denizi’nde Peş Peşe Depremler

Marmara Denizi, Gemlik Körfezi’nde 3.2, 3.3 ve 3.1 büyüklüğünde depremler m...

Kaynak: AtakentHaber

İstikbal Göklerdedir

Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu SpaceX...

Kaynak: AtakentHaber

Akaryakıta ÖTV Zammı!

Akaryakıtta alınan ÖTV tutarı otomatik olarak, Türkiye İstatistik Kurumu’nu...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam