:: HABER DETAY

Maradona Hayata Gözlerini Yumdu
Şahin Tercüme Reklam

Maradona Hayata Gözlerini Yumdu


Arjantinli futbol efsanesi Diego Maradona 60 yaşında hayatını kaybetti. Arjantin’de yayın yapan Clarin, 4 Kasım’da beyin ameliyatı geçiren ve 12 Kasım’da taburcu edilen efsanenin kalp krizi geçirdiğini ve kurtarılamadığını duyurdu. Diario Sport ise Maradona’nın kaybının doğrulandığını belirtti.

ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ, UEFA SAYGI DURUŞU KARARI ALDI

Clarin’in haberine göre, Maradona’nın ölümünün ardından ülkede 3 günlük ulusal yas ilan edildi. UEFA organizasyonlarında bu hafta oynanacak maçlarda bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacağı açıklandı. Maradona’nın ölümünden büyük üzüntü duyduğunu belirten Ceferin, `Dünya futbolunun en büyük ve ikonik figürlerinden biriydi. Dehası ve karizmasıyla harika bir futbolcuydu. İhtişam ve yeteneğiyle genç ve yaşlı taraftarları heyecanlandıran biri olarak tarihe geçecek.` ifadelerini kullandı.

Geçirdiği kalp krizi sonrası 60 yaşında hayata veda eden Arjantinli efsane futbolcu Diego Armando Maradona, ardında unutulmayacak bir kariyer bıraktı. Futbolculuğu döneminde Boca Juniors, Barcelona ve Napoli formalarıyla 9 kupa şampiyonluğu yaşayan, Arjantin Milli Takımı’yla 1986 Dünya Kupası’nı kaldırma başarısını gösteren Maradona, dünya futbol tarihine adını altın harflerle yazdırdı. Çoğu futbol otoritesinin, Brezilyalı Pele ile `tarihin en iyi futbolcusu` olarak kabul ettiği, kimilerinin ise Pele’den daha yetenekli olduğunu iddia ettiği Maradona, 30 Ekim 1960 tarihinde Arjantin’in Buenos Aires kentinde dünyaya geldi.

Boca Juniors, Barcelona ve Napoli formalarıyla 9 kupa şampiyonluğu yaşayan Maradona, Arjantin Milli Takımı’yla 1986 Dünya Kupası’nı kaldırma başarısını gösterdi. Arjantin Milli Takımı’nın yanı sıra çok sayıda kulübü çalıştıran Maradona’nın teknik direktörlük hayatı, aktif kariyerinin aksine başarılı geçmedi. Yasaklı madde kullandığı gerekçesiyle 1994 Dünya Kupası’ndan ihraç edilen efsane futbolcu, uyuşturucu sorunu, vergi borcu, sivri dili nedeniyle sık sık skandallarla gündeme geldi. Maradona, Arjantin Milli Takımı ve İtalyan kulübü Napoli’deki performansıyla dünya futbol tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

PELE: DOSTLARI BÖYLE KAYBETMEK ÇOK ÜZÜCÜ

Brezilyalı efsane futbolcu Pele, Arjantinli Diego Armando Maradona’nın vefatı nedeniyle taziye mesajı yayımladı. Pele’nin sosyal medya hesabında yer alan mesajda, `Ne üzücü bir haber. Ben mükemmel bir arkadaşımı, dünya bir efsaneyi kaybetti. Söyleyecek çok şey var ama şimdi Allah ailesine güç versin.` ifadeleri kullanıldı.

ARJANTİN DEVLET BAŞKANI: SENİ ÖMÜR BOYU ÖZLEYECEĞİZ

Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, `Bizi dünyadaki en yüksek seviyeye çıkardın. Bizi fazlasıyla mutlu ettin. En iyisi sendin. Başarıların için teşekkürler Diego, seni ömür boyu özleyeceğiz.` ifadelerini kullandı.

Eski Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri de Twitter mesajında, `Dünyadaki bütün taraftarlar, özellikle de Arjantinliler için çok üzücü bir gün. Diego’nun bize yaşattığı muhteşem mutluluklar silinmeyecek.` ifadesini kullandı.

1 DAKİKALIK SAYGI DURUŞU KARARI 1 DAKİKALIK SAYGI DURUŞU KARARI ARJANTİN’DE ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ! ARJANTİN’DE ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ! ARJANTİN MİLLİ TAKIMI: SONSUZA KADAR

Arjantin Milli Takımı’nın Twitter hesabından da Maradona’nın hayatını kaybetmesi sonrası bir paylaşım yapıldı. Paylaşımda `Hoşça kal Diego. Futbol dünyasında atan her kalpte sonsuza kadar kalacaksın` denildi.

:: Spor

Filenin Sultanları İçin Olimpiyatlar Macerası Başlıyor

2023 CEV Milletler Ligi ve Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda şampiyo...

Kaynak: HabetTürk

Down Sendromlu Futsal Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu!

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu bünyesindeki Down Sendromlu Futsal ...

Kaynak: AtakentHaber

Genç Yüzücü Dünya Şampiyonu!

Milli sporcu Kuzey Tunçelli, İsrail’de düzenlenen Dünya Gençler Yüzme Şampi...

Kaynak: AtakentHaber

Şampiyon Filenin Sultanları!

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2023 CEV Avrupa Şampiyonasında çekişmeli ...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam