:: HABER DETAY

Ulaşımda zorunlu HES kodu nasıl tanımlanır?
Şahin Tercüme Reklam

Ulaşımda zorunlu HES kodu nasıl tanımlanır?


Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs tedbirleri kapsamında aldığı karar ile toplu ulaşımda HES kodu kontrolü yapılması zorunlu hale getirildi. Şehir içi ulaşımının daha güvenli hale gelmesini amaçlayan bu uygulamayı Sağlık Bakanlığı uygulamaya koyarken, İçişleri Bakanlığı da zorunlu kıldı. HES Kodu İstanbulkart eşleştirmesi için süreç 15 Ocak’ta başlayacak.



İstanbulkart, HES Kodu eşleştirmesi için öncelikle kişinin HES Kodu’na sahip olması gerekiyor. Hes Kodu’nu almak için Sağlık Bakanlığı’nın https://hayatevesigar.saglik.gov.tr/hes.html adresini ziyaret edebilirsiniz.

İstanbulkart HES kodu tanımlama, eşleştirme nasıl yapılır?
Hayat Eve Sığar uygulaması ya da SMS üzerinden aldığınız HES Kodunu, kişisel bilgiler ve telefon numaranızı https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul sitesindeki gerekli alanlara doldurarak tanımlanabilirsiniz. Eğer bir İstanbulkart Mobil kullanıcısı iseniz uygulamaya ilk girişte gerekli yönlendirmelerle birkaç adımda HES Kodu tanımlamanızı yapabilirsiniz.

Bu uygulama ile Sağlık Bakanlığı’nın aldığı tedbirler kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeye göre, tanılı ya da temaslı olup izolasyonda olması gerekirken şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullandığı tespit edilen kişilerin bilgileri ilgili makamlarla paylaşılacaktır. Covid-19 tanılı hastaların, taşıyıcıların veya bu kişilerle temasta olanların toplu ulaşım kullanımının geçici olarak engelleneceği duyuruldu.

‘Hes Kodu Nasıl Alınır?’ haberimiz için burayı tıklayın...


:: Genel

AKOM’dan Kar Yağışı Uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kent...

Kaynak: AtakentHaber

Marmara Denizi’nde Peş Peşe Depremler

Marmara Denizi, Gemlik Körfezi’nde 3.2, 3.3 ve 3.1 büyüklüğünde depremler m...

Kaynak: AtakentHaber

İstikbal Göklerdedir

Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu SpaceX...

Kaynak: AtakentHaber

Akaryakıta ÖTV Zammı!

Akaryakıtta alınan ÖTV tutarı otomatik olarak, Türkiye İstatistik Kurumu’nu...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam