:: HABER DETAY

Covid-19 ve Ozon İlişkisi
Şahin Tercüme Reklam

Covid-19 ve Ozon İlişkisi


Kovid son bir yılda hayatımızı oldukça işgal etti. Hayatımızın her alanını etkiledi, binlerce insan kovid yüzünden vefat etti. Binlercesi ise hastalıktan az veya çok etkilendi. Çin’de yapılan bir araştırmaya göre Kovid 19 enfeksiyonu geçiren bireylerde kovid sonrası 6 ayda bir veya daha fazla sayıda hastalık ortaya çıktığı görüldü.

Kısacası Kovid sadece şu anımızı değil birçok etkisi ile gelecekte oluşacak hastalıklarımıza yön vermekte. Kovid 19 enfeksiyonu sırasında, öncesinde veya sonrasında ise Ozon tedavisi bazı yönleriyle belirgin faydalar getirebilir.



Ozon tedavisinin bilinen en önemli etkileri Antioksidan olması, antienflamatuar özelliği, ağrı kesici etkisi, oksijenlenmeyi sağlaması, immun modülator yani bağışıklık düzenleyici etkisi gibi etkilerle birçok enfeksiyonda olduğu gibi Kovid enfeksiyonu içinde belirgin faydalar oluşturmasıdır. Ozon bilinen en kuvvetli 3. Dezenfektandır. Uygulandığı ortamda dezenfektan etkisi gösterir.

Ozon tedavisi, Kovid 19 hastalığı öncesinde yapılırsa hastalığa yakalanıldığında şiddetini azaltmak, Kovid 19 hastalığı sırasında yapılırsa oksijenlenmeyi sağlamak, Kovid 19 geçirmiş bireylerde ise ortaya çıkan ağrı, pıhtılaşma problemi gibi diğer patolojileri minimuma indirmek için kullanılır.

Antiviral özelliği çok kuvvetli olan ozon tedavisi, özellikle zarflı virüs enfeksiyonlarında belirgin fayda sağlayan bir tedavidir. Korona, zarflı bir virüstür. Kovidin bir türevi olan Sars virüsü ile ozon tedavisi yapılan çalışmalarda yüz güldürücü sonuçlar alınmıştır.

Buna ek olarak oksidan bir tedavi olan ozon tedavisi RNA virüslerine daha etkilidir. Kovid bi RNA virüsüdür. DNA virüsleri kendini daha kolay onarabilirken RNA virüsleri bu konuda daha az başarılıdır. Bu nedenle ozon tedavisi RNA virüsleri ile savaşta daha etkilidir.

Ozon tedavisinin virüs enfeksiyonları karşısında en kuvvetli olduğu mekanizma oksijenizasyon ve dolaşım bozukluğunu düzenlemesidir. Ayrıca ozonoterapi NO(Nitrik Oksit) üretimini artırarak doğal damar genişlemesi, iltihabi reaksiyonlarla savaşma ve hücre hasarını önleyerekte etkili olmaktadır.

Alman Ozon Birliğinin yaptığı çalışmada 1980-1986 yılları arasında yapılan 5.579.238 vaka incelenmiş ve komplikasyon oranı 1 milyonda 7 kişi yan etki göstermiştir. Diğer tedavilere bakıldığında komplikasyon oranı minimumdur.

Virüs enfeksiyonlarının etkilerini minimuma indirmek , daha sağlıklı bir hayat sürmek için ozon tedavisi öneriyoruz.

Detaylı bilgi için hazırlamış olduğum videoya göz atabilirsiniz:




‘Koronavirüs İlk Kez Fotoğraflandı’ haberimiz için burayı tıklayın...


:: Genel

Marmara Denizi’nde Peş Peşe Depremler

Marmara Denizi, Gemlik Körfezi’nde 3.2, 3.3 ve 3.1 büyüklüğünde depremler m...

Kaynak: AtakentHaber

İstikbal Göklerdedir

Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu SpaceX...

Kaynak: AtakentHaber

Akaryakıta ÖTV Zammı!

Akaryakıtta alınan ÖTV tutarı otomatik olarak, Türkiye İstatistik Kurumu’nu...

Kaynak: AtakentHaber

Beklenen Asgari Ücret Zammı Belli Oldu

Milyonlarca çalışanın nefeslerini tutup beklediği 2024 yılı asgari ücret za...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam