:: HABER DETAY

Facebook Verileri Ele Geçirildi
Atakent Haber Reklam

Facebook Verileri Ele Geçirildi


Sık sık güvenlik açıkları, veri ihlalleri ve gizlilik sorunlarıyla gündeme gelen Facebook, bu kez de 533 milyon kullanıcısının bilgilerini kaptırdı. Bilgiler arasında telefon numaraları, isimler, konumlar, mail adresleri ve başka bilgiler yer alıyor.

Düşük seviye bir hacker forumunda bir kullanıcı, milyonlarca Facebook kullanıcısının telefon numarasını ve kişisel bilgilerini ücretsiz olarak paylaştı. 106 ülkeden kullanıcının bilgileri paylaşılırken, toplamda etkilenen kullanıcı sayısı 533 milyon oldu.
Açığa çıkan bilgiler arasında telefon numaraları, Facebook ID’leri, tam isimler, konumlar, doğum günleri, bio bilgileri ve bazı durumlarda da e-posta adresleri yer aldı. Bilgileri açığa çıkan kullanıcıların 32 milyonu ABD’de, 11 milyonu Birleşik Krallık’ta ve 6 milyonu Hindistan’da yaşıyor.

Konuyla ilgili yaptığı araştırmanın ardından Insider, sızdırılan bilgileri incelediğini ve bilinen Facebook kullanıcı bilgileriyle karşılaştırma yaptıklarında sızdırılan bilgileri doğruladıklarını açıkladı. Ayrıca mail adresleri de hesap sıfırlama için kullanılabiliyor.
Açığa çıkan bilgiler doğrudan hesabınızın başkalarının eline geçmesine neden olmayabilir ancak siber suçlular, bu bilgileri özellikle başkalarını taklit etmek için ya da giriş bilgilerini çalmak için kullanabilir. Bu dönemde phishing saldırılarında da artış olması muhtemel.

Güvenlik uzmanları, bu boyutta bir veriyle siber suçluların sosyal mühendislik ya da hackleme hareketlerinde bulunabileceğini belirtiyor. Facebook ise konuyla ilgili olarak soruları şimdilik yanıtsız bırakmayı tercih ediyor.

2019 yılında da milyonlarca kişinin bilgileri Facebook veritabanlarından toplanmıştı. Bu açık Ağustos 2019’da giderilmişti.
Facebook daha önce de Cambridge Analytica skandalından sonra büyük veri kırma çalışmalarına izin vermeyeceğine dair söz vermişti. Son gelişmeler ise sosyal medya devinin bu sözünü tutabildiğini söylemenin pek de mümkün olmadığını gösteriyor.

:: Teknoloji

İnternetini Paylaşanlara Hapis Cezası Şoku!

Yargıtay, sosyal medya hesabı üzerinden hakaret içerikli paylaşımda bulunan...

Kaynak: AtakentHaber

Elektrik Süpürgesi Devi Otomobil Üretiyor

İngiliz teknoloji şirketi Dyson, bir süredir planladığı elektrikli otomobil...

Kaynak: AtakentHaber

Whatsapp, Instagram ve Facebook’ta Sıkıntı Devam Ediyor

Sosyal medyada sona mı gelindi? Son aylarda yüksek çözünürlüklü video payl...

Kaynak: AtakentHaber

Whatsapp, Instagram ve Facebook’a Erişim Sıkıntısı

Facebook ve Instagram’a Türkiye’de ve Avrupa’nın genelinde erişim sıkıntısı...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam