:: HABER DETAY

Soyak Olympiakent’te Sokak Hayvanlarının Sorunları Ele Alındı
Atakent Haber Reklam

Soyak Olympiakent’te Sokak Hayvanlarının Sorunları Ele Alındı


Soyak Olympiakent Site Yönetimi tarafından site yönetim binası önünde açık havada sosyal mesafe kuralları gözetilerek düzenlenen toplantıda site bünyesinde ve çevresinde yaşamakta olan sokak hayvanlarının ve mağduriyet yaşayan komşularımızın sorunları ele alındı.

Toplantıya Soyak Olympiakent site sakinleri büyük ilgi gösterdi. Sitemizde yaşamakta olan kedi ve köpekler için yaşam alanları belirlenmesi, kısırlaştırma işlemleri, ilçe belediyesinin ilgisizliği, barınaklar ile ilgili sorunlar, blok içi ve çevresinde besleme yapılmaması, hatalı besleme, hijyen ve temizlik, fon oluşturulması, site yönetiminin konu ile ilgili barınaklar, mahalle muhtarlığı ve belediye ile irtibat halinde olması vb. konu başlıkları üzerinden site sakinleri mevcut durumu ve görüşlerini dile getirdiler.


Toplantıya iştirak eden Kurtaran Ev Derneği yöneticileri sokak hayvanlarının mama kullanımı dışında hatalı şekilde beslenmelerinin hijyen ve çevre kirliliği ve kısırlaştırılmamalarının da kontrolsüz üreme açısından sorunun ana kaynağı olduğunu belirtti. Hayvanların sağlık sorunlarının çözülebilmesi ve kısırlaştırma işlemlerinin yapılabilmesi amacıyla uygulanabilecek basit ancak etkin yöntemler üzerine hayvan severleri bilgilendiren dernek yetkilileri ilçe belediyesinden yeterli desteği alamadıklarını ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu bir şekilde çalıştıklarını ve bakıma muhtaç veya kısırlaştırılması gereken hayvanların tespiti konusunda site sakinleri ile birlikte hareket edebileceklerini ve barınakların sokak hayvanların sorununa mevcut haliyle çözüm olamadığını belirttiler.

İlk toplantı olmasına rağmen verimli geçen toplantının ilerleyen haftalarda devam ettirilmesi üzerinde mutabık kalan site yönetimi ve site sakinleri sorunların daha etkin şekilde üstesinden gelinebilinmesi amacıyla çeşitli çalışma grupları kurulmasını kararlaştırdılar.

:: Atakent

Atakent’teki Sitelerde Cumhuriyetin 100.Yılı Etkinlikleri

Atakent Mahallesinde Cumhuriyetimizin 100. Yılı çerçevesinde birçok ücrets...

Kaynak: AtakentHaber

15 Şehitler Köprüsü Bu Gece Kapalı Olacak

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklama ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsünün 29...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geri Çekildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun otoyol ve köprü geçişleri...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geldi

Karayolları Genel Müdürlüğü, `Otoyol ve köprü ücretleri, 25 Ekim 2023 Çarşa...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam