:: HABER DETAY

Bir Şampiyonluk Hikayesi “Ağustos Böceği İle Karınca”
Atakent Haber Reklam

Bir Şampiyonluk Hikayesi “Ağustos Böceği İle Karınca”


Trabzonspor’un bu sezon başarıya nasıl ulaştığı incelenecek olursa çoğunlukla doğru işlere imza attığı gerçeği de ön plana çıkacaktır. Bu buz dağının görünen kısmı ancak işin aslı Ahmet Ağaoğlu gibi yönetim tecrübesi olan bir başkan önderliğindeki yönetimlerin üç dört yıllık planlamalarının meyvelerinin bu sezon toplanmaya başlanmış olmasıdır.

Hepsi süreç gerektiren işler. Özetle giriş, gelişme, sonuç… Hani sezon finali derler ya; her bir taşın doğru şekilde yerleştirilmesi ile sadece ‘sonuç’ kısmı bu sezona denk gelmiş oldu.

Yönetiminden teknik kadrosuna, futbolcusundan taraftarına ‘sabır ve istikrar’ bu sezonun başarıya dönüşmesinde en önemli etkenlerden birisiydi.

Bir diğer etken olan Abdullah Avcı yönetiminde maç maç ilerleme stratejisi, hem camia hem de oyuncularla çok iyi örtüştüşmüştü. Hatta o kadar ki; son haftalarda garantilendiği düşünülen ligde bu strateji rafa kaldırılıp üst üste puan kayıpları gelmeye başlayınca camia tekrar uyandı ve bu stratejiye geri dönmek zorunda kaldı. Takım bir anlamda hatayı geri alıp (undo) yoluna devam etmiş oldu.

Trabzonspor önceki sezonların aksine bu sezon karınca gibi çalışıp puanları toplarken, rakipleri de ağustos böceği misali uzun haftalar boyu çalışmayıp cepten yediler.

Geç uyanıp son haftalarda üst üste kazanmalarına rağmen bu çaba Trabzonspor’un biriktirdiği puanların fazlalığı nedeniyle onlar adına bir sonuç getirmedi. Yani atı alan Üsküdar’ı çoktan geçmişti!

Bu sezon Trabzonspor’un başarısındaki bir diğer önemli faktörde Abdullah Avcı’nın hem ilk onbir hem de sonradan yapılan oyuncu değişikliklerinde neredeyse hatasız uygulamalar yapmasıydı. Geçtiğimiz sezonlarda takımın başındaki teknik direktörlerin ya ilk onbir tercihlerinde ya da oyuncu değişikliklerinde hatalar yapışı belki de o sezonlarda başarının gelmeyişinin en önemli nedeniydi.

Abdullah hocanın takıma getirdiği bir başka artı da transferlerde risk aldırmaması, kendi takımlarında parlayan ligin kalburüstü oyuncuları tercih etmesi oldu.

Takımda oyuncuların paralarının zamanında ödenmesi, oyuncular arasında arkadaşlık ortamının iyi oluşu, zamanında ve yerinde transferler, oyuna doğru müdahaleler ve maç maç kazanma stratejisi… Taşlar üst üste doğru şekilde konulduğunda zaten şampiyonluğun da kendiliğinden geleceği aşikardı, öyle de oldu.

Ağustos böcekleri bu geç gelen galibiyet serisi ile ancak Ağustos ayında şampiyon olabilecekken; Trabzonspor, Nisan ayında fişi erkenden çekerek ligin en erken şampiyonluk yaşayan kulübü olarak tarihe adını altın harflerle yazdırmış oldu.

:: Spor

Filenin Sultanları İçin Olimpiyatlar Macerası Başlıyor

2023 CEV Milletler Ligi ve Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda şampiyo...

Kaynak: HabetTürk

Down Sendromlu Futsal Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu!

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu bünyesindeki Down Sendromlu Futsal ...

Kaynak: AtakentHaber

Genç Yüzücü Dünya Şampiyonu!

Milli sporcu Kuzey Tunçelli, İsrail’de düzenlenen Dünya Gençler Yüzme Şampi...

Kaynak: AtakentHaber

Şampiyon Filenin Sultanları!

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2023 CEV Avrupa Şampiyonasında çekişmeli ...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam