:: HABER DETAY

Hafta Sonu Tatili 3 Gün Mü Oluyor?
Şahin Tercüme Reklam

Hafta Sonu Tatili 3 Gün Mü Oluyor?


Günümüzün hızlı tempolu dünyasında iş ve eğitim hayatı, bireylerin zaman yönetimi ve dengeleme becerilerini sık sık sınar hale geldi. Bu durum, hafta sonu tatillerinin daha uzun bir süreyle genişletilmesi fikrini doğurdu. Araştırmacılar ve uzmanlar, hafta sonu 3 gün tatilin iş ve eğitim dünyasına potansiyel etkilerini değerlendiriyor.



Uzatılmış tatillerin, bireylere daha fazla dinlenme ve zihinsel yenilenme fırsatı sunarken verimliliği arttıtdığı, aynı zamanda aile ve sosyal ilişkilere daha fazla zaman ayırmayı kolaylaştırdığı, bunun da bireylerin yaşam dengesini sağlamalarına yardımcı olduğu gözlemlendi.
Tüm bunların yanı sıra bireylere kendi ilgi alanlarına yönelmeleri ve yaratıcı projelere zaman ayırmaları için fırsatlar oluşturabilmekte. Bunu iş dünyasında motivasyonu arttırıcı bir etkisi olduğu düşünülüyor.

Fakat diğer yandan daha kısa çalışma saatleri, işverenlerin üretkenlik kaybı endişesi taşımasına neden olabilmekte.
Aynı zamanda hafta sonu tatillerin değişmesi, alışkanlıkları değiştirmek istemeyen bireyler için uyum zorlukları yaratabilir.

Teknolojinin gelişimi ile birlikte iş ve eğitim, hafta sonları da dahil olmak üzere sürekli olarak erişilebilir hale geldi. Bu nedenle, tatillerin anlamı ve önemi de yeniden değerlendirilmeli.

Eğitimde bu sistemin uygulandığı iki ülke mevcut. İzlanda ve İngiltere’de öğrenciler artık sadece 4 gün okula gidecek. Norveç’te ise belirlenen bazı pilot okullarda bu sistem uygulanmaya başlanmıştı.

4 GÜN OKUL 3 GÜN TATİL UYGULAMASINA GEÇİLİYOR

Bilindiği üzere geçtiğimiz aylarda Avrupa ülkelerinde 4 günlük mesai uygulamasına geçilmişti.

İspanya, Belçika, İzlanda, Birleşik Krallık, Hollanda, İsveç, Almanya, Danimarka ve Finlandiya gibi ülkeler haftada 4 gün mesai yapmakta. Bu ülkelerden İzlanda, İngiltere ve İskandinav ülkelerinden biri olan Norveç’te şimdi de 4 gün okul, 3 gün tatil uygulamasına geçildi.

Bunun sebebi olarak da Avrupa’da derinleşen enerji krizi ve bunun sonucunda da okullarda yüzde 60 enerji tasarrufu sağlanmak istenmesi gösteriliyor.

Norveç’te bazı pilot okullarda haftada 4 gün ders ve 3 gün tatil dönemine geçiş yapıldı. Bu şekilde okullarda durumun iyi olduğu ve dönemin bu şekilde devam edeceğine yer verildi. Fakat çocukların bu uygulama ile uzaklaşacağı yönünde fikirler savunanlar da bulunuyor.

TÜRKİYE’DE OKULLAR 3 GÜN TATİL Mİ OLACAK?

Türkiye’de uzun yıllardır MEB okullarında 5 gün ders, 2 gün tatil uygulaması yürütülüyor.

Avrupa’daki 4 gün okul, 3 gün tatil sisteminin Türkiye’de de uygulanıp uygulanmayacağına dair henüz Milli Eğitim Bakanlığı’ndan resmi bir açıklama gelmemesine rağmen deprem bölgesinde pilot uygulama olarak uygulandıktan sonra uygulamanın tüm ülkede yaygınlaştırılması konusunda çalışmalar sürüyor.

AtakentHaber tarafından özel olarak hazırlanan bu haber içeriği kaynak gösterilmeksizin hiçbir şekilde izinsiz kopyalanamaz veya yayınlanamaz.

‘“Bize Her Yer Trabzon” Sloganı Gerçeğe Dönüştü, Aziz Yıldırım Trabzon’a Vali Olarak Atandı!’ haberimiz için burayı tıklayın...


:: Genel

AKOM’dan Kar Yağışı Uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kent...

Kaynak: AtakentHaber

Marmara Denizi’nde Peş Peşe Depremler

Marmara Denizi, Gemlik Körfezi’nde 3.2, 3.3 ve 3.1 büyüklüğünde depremler m...

Kaynak: AtakentHaber

İstikbal Göklerdedir

Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu SpaceX...

Kaynak: AtakentHaber

Akaryakıta ÖTV Zammı!

Akaryakıtta alınan ÖTV tutarı otomatik olarak, Türkiye İstatistik Kurumu’nu...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam