:: HABER DETAY

İstanbul Havalimanı Metro Hattında Son Durum
Şahin Tercüme Reklam

İstanbul Havalimanı Metro Hattında Son Durum


Halkalı İstanbul Yeni Havalimanı Metro Hattı hakkında en güncel bilgilere sitemizden ulaşabilirsiniz.



T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından Halkalı İstanbul Yeni Havalimanı Metro Hattı inşaatının tamamlanma oranının yüzde 92’ye ulaştığı ve çalışmaların aralıksız şekilde devam ettiği duyuruldu.

Diğer yandan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Cengiz İnşaat – Kolin – Kalyon – Özgün Yapı ortaklığında yürütülen Halkalı İstanbul Yeni Havalimanı Metro Hattı inşaatında çalışan işçiler, ödenmeyen fazla mesai ücretlerini alma ve yaşanabilir ücret talebiyle 17.08.2023 tarihinden itibaren iş bırakma eylemine başladı.

Metro hattı inşaatında çalışan işçilerin Temmuz ayında yapılan yüzde 26’lık zammı kabul etmeyerek yüzde 75 zam talebiyle çıktıkları öğrenildi. İnşaat Emekçileri Sendikası’na (İnşaat-Sen) üye olan işçiler, ödenmeyen fazla çalışma ücretleri dahil haklarını alana kadar iş başı yapmayacaklarını, bu eylem nedeniyle herhangi bir işten çıkarma olması halinde de grevlerini sürdüreceklerini bildirdiler.

Sorunun en kısa sürede çözüleceği ve çalışmalara en kısa sürede yeniden başlanacağı öğrenildi.

Yaklaşık olarak günlük 600 bin yolcu taşıma kapasiteli 7 istasyonlu olacak şekilde inşa edilen hat hizmete alındığında yüksek hızlı tren hattıyla da entegre olacak.

Halkalı İstanbul Yeni Havalimanı Metro Hattı’nın sürücüsüz GOA4 Sinyal Sistemi ile 180 saniye sefer aralığı, tek yönde saatte 36 bin yolcu taşıma kapasitesi ve maksimum işletme hızı olan 120 km/saat ile Avrupa Yakasının en yoğun yaşam bölgelerini, en hızlı metro olarak İstanbul Havalimanı’na ulaştırması planlanıyor.

“İstanbul Yeni Havalimanı-Halkalı Metro Hattı”, havalimanı istasyonundan başlayarak sırasıyla Taşoluk, Arnavutköy, Fenertepe, Kayaşehir, Olimpiyatköy, Halkalı Stadı istasyonlarından geçerek Halkalı İstasyonu’nda Marmaray hattına entegre olacak şekilde son buluyor. Hattın 2024 yılının ilk çeyreğinde faaliyete alınması planlanıyor.

İstanbul Havalimanı‘na giden bir diğer hat olan Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro hattı ise 22 Ocak 2023 yılında faaliyete geçmişti.

Not: AtakentHaber tarafından özel olarak hazırlanan bu haber içeriği kaynak gösterilmeksizin hiçbir şekilde izinsiz kopyalanamaz veya yayınlanamaz.

‘Tema Durağından Geçen Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı’na Can Suyu’ haberimiz için burayı tıklayın...


:: Atakent

Atakent’teki Sitelerde Cumhuriyetin 100.Yılı Etkinlikleri

Atakent Mahallesinde Cumhuriyetimizin 100. Yılı çerçevesinde birçok ücrets...

Kaynak: AtakentHaber

15 Şehitler Köprüsü Bu Gece Kapalı Olacak

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklama ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsünün 29...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geri Çekildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun otoyol ve köprü geçişleri...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geldi

Karayolları Genel Müdürlüğü, `Otoyol ve köprü ücretleri, 25 Ekim 2023 Çarşa...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam