:: HABER DETAY

Tema Durağından Geçen Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı’na Can Suyu
Şahin Tercüme Reklam

Tema Durağından Geçen Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı’na Can Suyu


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı şantiyesini ziyaret etmişti. Bugün ise sosyal medyadan Bakan Mehmet Şimşek’e teşekkürlerini iletti.

İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

`İstanbul’un ulaşım yatırımları için ihtiyaç duyduğumuz dış kredilere hazine onayı veren Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek’e teşekkürler.`

İmamoğlu’nun teşekkür ettiği onay şu hatları içeriyor:
M7 Mahmutbey-Esenyurt Metrosu Yapımı
M12 Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu / 300 Metro Aracı
M4 Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu / 100 Metro Aracı
T4 Topkapı-Mescid-i Selam Tramvayı / 34 Tramvay Aracı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dünkü ziyaretinde hattın Küçükçekmece’de devam eden kazı çalışmalarında TBM geçişine, ilçe Belediye Başkanı Kemal Çebi ile birlikte tanıklık etti. İmamoğlu ve Çebi, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Pelin Alpkökin ve İBB Raylı Sistemler Daire Başkanı Ceyhun Avşar’dan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Saha gezisinin ardından değerlendirme yapan İmamoğlu, Mahmutbey- İstanbul Tema Hastanesi bölümünde çalışmaların hızlı şekilde devam ettiğini belirtti. İmamoğlu, şunları söyledi:

“İKİ HAT ENTEGRE OLACAK: Devamını da inşallah hızlı bir şekilde birtakım finansmanla ilgili süreçleri tamamlandığında daha etkin bir şekilde yapacağız. Ayrıca Esenyurt’u da Saadetdere’ye uzatarak aslında ileride Sefaköy-Beylikdüzü hattıyla da birleşen bir hatta dönüştüreceğiz.

BURAYI SIFIR DÜZEYİNDE ALMIŞTIK: TBM geçişiyle hattın 2 bin 200 metresi tamamlanmış durumda. İstanbul Tema Hastanesi bölümünden başlayan TBM kazıları şu anda tam gaz Mahmutbey’e doğru gidiyor. Etkin bir biçimde ilerliyoruz. Burayı sıfır düzeyinde almıştık. Her ne kadar 2017’de ihalesi yapılmış olsa da hiç başlanmamıştı. Birçok projeyle ilgili süreçleri revize edildi, yenilendi. Bir nevi kusur olmayacak şekilde başlangıcını sağlamış olduk. Yüzde 25’i aşan bir oranda ilerleme kaydettik. Hem yüklenicilerimiz hem kurumumuzun kıymetli çalışanları, yöneticileri çok uyumlu bir çalışma yürütüyorlar.

İSTANBUL’UN BATISINA İLK METRO: İstanbul’un batısına ilk metronun erişimi başlıyor. Küçükçekmece’yi bir hat kabul edersek Küçükçekmece’nin batısına doğru ilk defa Bahçeşehir’de Esenyurt’ta bir metro hattımız ilerliyor. Çok ihmal edildi yıllarca. Sefaköy- Beylikdüzü metro projemizi başlattığımızda aslında iki koldan hem kuzeyden hem güneyden, neredeyse 2,5-3 milyon insanımızı İstanbul’a bağlamış olacağız. İstanbul’un en önemli hatlarından ikisi bunlar… Değerli arkadaşlarımız, muhtarlarımız, Küçükçekmece Belediye Başkanımız burada. Hep beraber TBM geçişini alkışladık. Bir an önce Esenyurt’a erişmesini istiyoruz. Allah tamamına erdirsin diyelim.`

KABATAŞ-ESENYURT 68 DAKİKA

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı, halihazırda işletme altında olan Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı’nın devamı niteliğinde. Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı, nüfusu 1 milyonun üzerinde olan Esenyurt’a bağlanacak ve böylece İstanbul’un batısına raylı sistem erişimi sağlanacak. Hattın hizmete açılmasıyla birlikte, saatte tek yönde 70 bin yolcuya hizmet verilecek ve Kabataş-Esenyurt arasında kesintisiz raylı sistem ulaşımı sağlanacak. Seyahat süreci 68 dakika olacak.”




HANGİ HATLARA ENTEGRE OLACAK?

* Mahmutbey İstasyonu’nda; M3 Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyatköy Metrosu

* Mehmet Akif İstasyonu’nda; Ataköy-İkitelli Metrosu

* Temapark İstasyonu’nda; Halkalı – Arnavutköy – 3. Havalimanı Metrosu

‘İstanbul Havalimanı Metro Hattında Son Durum’ haberimiz için burayı tıklayın...


:: Atakent

Atakent’teki Sitelerde Cumhuriyetin 100.Yılı Etkinlikleri

Atakent Mahallesinde Cumhuriyetimizin 100. Yılı çerçevesinde birçok ücrets...

Kaynak: AtakentHaber

15 Şehitler Köprüsü Bu Gece Kapalı Olacak

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklama ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsünün 29...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geri Çekildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun otoyol ve köprü geçişleri...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geldi

Karayolları Genel Müdürlüğü, `Otoyol ve köprü ücretleri, 25 Ekim 2023 Çarşa...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam