:: HABER DETAY

Hakan Dedeler ile AKSM’de Tanbur Dersleri Başlıyor
Şahin Tercüme Reklam

Hakan Dedeler ile AKSM’de Tanbur Dersleri Başlıyor


Türk müziğinin önde gelen enstrümanlarından biri olan tanburun zarif tınıları, büyük bir ustalıkla icra edilen eserlerle dinleyicilere ulaşıyor. Bu alanda öne çıkan isimlerden biri de tanbur üstadı Hakan Dedeler. Hem kendine özgü yorumuyla hem de tanbur dersleriyle genç kuşaklara ilham veren Dedeler, Türk müziğinin geleneksel değerlerini modern çağa taşıma misyonuyla ön plana çıkıyor.

Hakan Dedeler, müzikal yolculuğuna genç yaşlarda başlamış ve tanburun derin dünyasına duyduğu ilgi ile hızla yetkinliğini artırmış bir sanatçıdır. Müziğe olan sevdası onu tanburun sıra dışı sesine yönlendirdi ve bu enstrümanı ustalıkla çalmayı öğrendi. Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı eğitimi boyunca geleneksel Türk müziği alanında derinlemesine bilgi edindi ve usta bir müzisyen olarak yetişti.

Hakan Dedeler’in kariyeri, sahne performanslarıyla zirveye ulaştı. Geçtiğimiz yıllarda uzun süre Küçükçekmece Müzik Akademisi kurucu yöneticilik görevinde de bulunan Dedeler, birçok ulusal ve uluslararası etkinlikte sahne alarak tanburla yarattığı büyülü atmosferle dinleyicileri etkisi altına aldı. Aynı zamanda 2016 yılında Erdinç ŞENYAYLAR ve Engin GÜRKEY ile birlikte kurdukları ’3 Hisar’ grubuyla müzik çalışmalarına devam eden Dedeler, tanbur dersleri de vererek genç yeteneklere kendisinden öğrendiklerini aktarmanın mutluluğunu yaşıyor.

Öğrencilerine, geleneksel Türk müziğinin inceliklerini ve tanburun özgün tekniğini öğretirken aynı zamanda onların da kendi yorumlarını katmalarını teşvik etmeyi amaçlayan eğitimler için 18 yaş üzerindeyseniz 8 Eylül tarihine kadar 444 4 360 – 8075 numaralı telefondan kayıt işlemleri için irtibata geçebilirsiniz.

’3 Hisar’ müzik grubunun ’Aşk-ı Âlem’ albümünü
buradan dinleyebilirsiniz

:: Atakent

Atakent’teki Sitelerde Cumhuriyetin 100.Yılı Etkinlikleri

Atakent Mahallesinde Cumhuriyetimizin 100. Yılı çerçevesinde birçok ücrets...

Kaynak: AtakentHaber

15 Şehitler Köprüsü Bu Gece Kapalı Olacak

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklama ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsünün 29...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geri Çekildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun otoyol ve köprü geçişleri...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geldi

Karayolları Genel Müdürlüğü, `Otoyol ve köprü ücretleri, 25 Ekim 2023 Çarşa...

Kaynak: AtakentHaber

Atakent Haber Reklam