:: HABER DETAY

Anne Adaylarına Özel
Atakent Haber Reklam

Anne Adaylarına Özel


Anne adayları, günde 10 bardak su için, gazlı içecekleri tüketmeyin

Sağlık Bakanlığı sıcak havalardan en çok etkilenen anne adaylarına yönelik bir reçete hazırladı. Sıvı kaybının arttığı yaz aylarında bol su içilmesini tavsiye eden bakanlık, ´Erken doğum sancılarından kurtulmak için günde 10 bardak su için.´ tavsiyesinde bulundu.

Yolculuk sırasında 2 saat arayla mola verip yürüyüş yapılması önerisinin yer aldığı reçetede, düşük kalorili ve az yağlı besinlerin tüketilmesinin bebeğin sağlığı için büyük önem taşıdığına dikkat çekildi.

Zekai Tahir Burak Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Klinik Şefi Doç. Dr. Cavidan Gülerman`ın hazırladığı reçete, anne adaylarının sıcak havalarda dikkat etmesi gereken noktaları içeriyor. Reçetenin ilk maddesinde hamilelerin bol bol su tüketmesinin rahimde kasılmaları engelleyeceği bilgisi yer alıyor. Gülerman, günde en az 10 bardak su içilmesinin idrar yolu enfeksiyonları, kabızlık, hemoroid, bebeğin amnion suyunun azlığı, rahim içi gelişme azlığı gibi istenmeyen durumlarla karşılaşma riskini de azaltacağını belirtiyor. Sık idrara çıkaran kahve, çay ve kola gibi kafein içeren içeceklerden uzak durulması çağrısında bulunan Gülerman, içerdiği tuzlar nedeniyle vücutta şişliği artırabileceğinden gazlı, soda türü içeceklerden kaçınılması uyarısını yapıyor. Gülerman`ın reçetesine göre, taze meyve suları, nane-limon aromalı içecekler, bitki çayları ve ayran sıvı ihtiyacını karşılamak için tercih edilebilir.

Hamileleri, kıyafetlerine de dikkat etmesini isteyen Gülerman, ´Pamuk, keten gibi doğal kumaşlardan yapılmış geniş ve rahat kıyafetler terlemeyi önlediği gibi hareket serbestliği de sağlar. Vücuda yapışan streç tarzı kıyafetler giyilmemelidir. Genital bölgenin nemli kalması mantar enfeksiyonu için zemin hazırlayacağından, pamuklu iç çamaşırları tercih edilmelidir.´ tespitinde bulunuyor. Anne adaylarında sıklıkla rastlanan ayak şişmelerini önlemek için alçak topuklu, ayaklara nefes aldıracak yumuşak ayakkabıların tercih edilmesini isteyen Gülerman, 11.00 ile 16.00 arasında dışarı çıkmamaları uyarısını yapıyor. Sigara içen hamilelerin düşük yapma riskinin yüksek olduğuna, sıcak havalarda bunun daha da arttığına dikkat çeken Gülerman, ´Kesinlikle sigara içmeyin.´ diyor.

Hamileler dinlenerek seyahat etmelidir

Gebelikle ilgili herhangi bir problem yoksa seyahat edilebileceğini belirten Gülerman`a göre, 2 saat arayla molalar verilerek yürüyüş yapılması kan dolaşımının hızlanmasını sağlar. Hamilelikte uçak yolculuğu da güvenli. Doktorlar gebeliğin 36. haftasına kadar uçuş izni veriyor. Ancak uzun sürecek uçuş sırasında yine ikişer saat arayla uçak içinde gezerek dolaşım sorunları azaltılmalı. Yaz döneminde yürüyüş ve yüzme de hamileleri rahatlatan sporlardır.

:: Sağlık

Sağlık Bakanlığı’ndan Salgın Açıklaması

Sağlık Bakanlığı tarafından, geçmiş yıllardaki grip sezonları ile kıyasland...

Kaynak: AtakentHaber

Çocuklarda Tırnak Yeme Alışkanlığı

Tırnak yeme, çocukluk döneminde en sık karşılaşılan zararlı alışkanlıklarda...

Kaynak: AtakentHaber

Bağışıklığı Güçlendiren Besinler

Havaların soğumasıyla birlikte bağışıklık sistemimiz zayıflıyor ve hastalık...

Kaynak: AtakentHaber

Boğaz Ağrısını Geçirmek İçin Tavsiyeler

Kış mevsiminin kendisini iyiden iyiye göstermeye başlamasıyla hastalıklarda...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam