:: HABER DETAY

Alabalıklar böyle firar etti!
Şahin Tercüme Reklam

Alabalıklar böyle firar etti!


İngiltere`deki bir balık çiftliğinde kaybolan alabalıkların sırrını bu fotoğraf çözdü; balıklar 1 metre yüksekteki boruya sıçrayıp akıntıya karşı 10 metre yüzerek nehre ulaşıyordu

İNGİLTERE`DEKİ bir alabalık çiftliğinde ortadan kaybolan alabalıkların sırrını doğa fotoğrafçısı Dennis Bright çözdü. Bright, alabalıkların içinde yüzdükleri havuzun yaklaşık bir metre üzerindeki, havuza yakındaki bir ırmaktan taze su aktaran borunun içine zıplayarak ırmağa ulaştıklarını ortaya çıkardı. Hants`taki Hampshire Balık Çiftliği`nin sahibi David Riley, çiftlikteki gölette bulunan alabalıkların her geçen gün azaldığını fark etti, ancak balıkların nereye gittiğine bir anlam veremedi.

FOTOĞRAFÇI Dennis Bright, balıkların suyun bir metre üzerindeki boruya sıçrayıp yaklaşık 16 santimetre çapındaki boruda 10 metre kadar akıntıya karşı yüzdüklerini ve borunun diğer ucunun bulunduğu yakındaki Itchen Nehri`ne ulaştıklarını keşfetti. Görüntüyü ´inanılmaz´ olarak niteleyen Bright, ´Eğime ve akıntıya karşı yüzmek alabalıklar için içgüdüsel bir davranış, ancak o borudan geçerek inanılmaz bir iş gerçekleştirdikleri de kesin´ diye konuştu.

:: Doğa

Lider balıklar!

Bilim adamları balık sürülerinin kendi liderlerini belirlemek için iki aday...

Kaynak: Ajans

Balığa ameliyat!

Hiç balık da fıtık mı olurmuş demeyin! Londra Hayvanat Bahçesi`ndeki dev ak...

Kaynak: Ekolay

Bal arıları dörde kadar sayabiliyor

Avustralyalı bir araştırmacı, bal arılarının dörde kadar sayabildiklerini o...

Kaynak: Ajans

Balığın ilginç hamileliği...

Bilim adamları, DNA testleriyle dişi bir köpekbalığının erkek köpekbalığı o...

Kaynak: AA

Sanal Saha Reklam