:: HABER DETAY

Sonsuz kapasiteli USB
Şahin Tercüme Reklam

Sonsuz kapasiteli USB


2000 yılının başlarında ilk piyasaya çıktıklarında 8 MB kapasite sunan USB bellekler, aradan geçen 10 yılın ardından bugün 64 GB sınırına dayandılar.

Bu büyüklükte veriyi anahtarlığınıza takıp cebinizde gezdirebileceğinizi bilmek bile oldukça etkileyici. Fakat Infinitec adlı şirket, sınırsız kapasite sunabilen USB belleklerle bu durumu bir adım daha ileri taşımak istiyor.

Infinitec`in ortaya koyduğu USB bellek fikri, sınırsız kapasite vaa di sunmasına rağmen aslında kendi üzerinde herhangi bir depolama alanı barındırmıyor. Bunun yerine 802.11n standardına uygun kablosuz bağlantıyla ağ üzerindeki diğer depolama aygıtlarına bağlanarak, bu aygıtların üzerindeki depolama alanını sanki kendi üzerindeymiş gibi kullanmanıza izin veriyor. Böylece USB belleğin sunduğu depolama kapasitesi, ağ üzerinde paylaşılan toplam depolama kapasitesine denk oluyor.

Aygıtı kullanmak normal bir USB belleği kullanmak kadar kolay. Belleği bilgisayara veya başka bir cihaza taktığınızda, kendini doğrudan USB bellek gibi tanıtıp, önceden tanımlanmış sürücülerle otomatik olarak bağlantı kurarak depolama alanını kullanıma sunuyor. Size de sadece dosyaları sürükleyip bırakmak kalıyor.Tabii işin bir de dikkat edilmesi gereken tarafı var ki, o da bu kullanımın sadece ağ üzerinden diğer depolama aygıtlarına erişim sağlayabildiğiniz ortamlar için geçerli olması. Yani ´belleğe 1 TB veri yükledim, haydi bunu iş yerindeki bilgisayara taşıyayım´ derseniz tıkanıp kalıyorsunuz. Aygıtın 1 Temmuz`da raflarda olacağı söyleniyor. Gelişmeleri takip etmek için infinitec.com adresine göz atabilirsiniz.

:: Teknoloji

Apple’dan Süpriz Geri Ödeme

Apple, performans yavaşlatmasına gittiğini kabul ettiği, eski model iPhone ...

Kaynak: AtakentHaber

İnternetini Paylaşanlara Hapis Cezası Şoku!

Yargıtay, sosyal medya hesabı üzerinden hakaret içerikli paylaşımda bulunan...

Kaynak: AtakentHaber

Elektrik Süpürgesi Devi Otomobil Üretiyor

İngiliz teknoloji şirketi Dyson, bir süredir planladığı elektrikli otomobil...

Kaynak: AtakentHaber

Whatsapp, Instagram ve Facebook’ta Sıkıntı Devam Ediyor

Sosyal medyada sona mı gelindi? Son aylarda yüksek çözünürlüklü video payl...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam