:: HABER DETAY

Çocuğa Zaman Ayırmak Duygusal Zekasını Geliştiriyor
Şahin Tercüme Reklam

Çocuğa Zaman Ayırmak Duygusal Zekasını Geliştiriyor


Çocukların mutlu, empati sahibi ve sorumluluğunu bilen bireyler olarak yetişmeleri için duygusal zekanın önemli olduğunu belirten uzmanlar, çocuğun duygularını ifade etmesine imkan sağlamak, ona zaman ayırmak, onu dinlemek ve bir sanat dalıyla uğraşması için teşvik etmeyi önermektedirler.

Çocukların gelecekte daha sağlam sosyal ilişkiler kurmaları ve iletişim becerileri kazanmaları için duygusal zeka gelişimi çok önemlidir.

Çocukların duygusal zekalarını geliştirebilmek için anne ve babaların öncelikle çocuğun duygularını ifade etmesi için fırsat vermeleri vurgulanmaktadır.

Öncelikle çocuğun duygularını ifade etmesine olanak sağlanmalıdır. Duyguların çeşitliliği ne kadar fazla hayata geçirilirse çocuk o kadar duygularını fark eden ve uygun şekilde ifade edebilen bir birey haline gelir. Bu anlamda çocukların sanatla uğraşmaları duygularını ve iç dünyalarını bu kanallarla ifade edebilmeleri açısından son derece faydalıdır. Çocuğa özel zamanlar ayırmak da yine çocuğun kendi psikolojisinin olumlu yönlerini fark etmesine imkan sağlayacağından duygusal zekalarını geliştirir.

Dünya genelinde Pozitif Psikoloji uygulamalarıyla çocukların duygusal zekalarının arttığını gösteren çokça araştırma bulunmaktadır.

Bu araştırmalar sonucunda; çocukların duygularını ifade edebilmeleri, duygu okuma becerileri, sosyal ortamlarda daha girişken olma, yardımseverlik, kişilerarası iletişimleri besleyen, olumlu yönde etkileyen bir takım beceriler geliştirdikleri gözlemlenmiştir. Aynı zamanda yaşam doyumları ve problem çözme becerilerinde de belirgin düzeyde artış olmuştur.

:: Sağlık

Sağlık Bakanlığı’ndan Salgın Açıklaması

Sağlık Bakanlığı tarafından, geçmiş yıllardaki grip sezonları ile kıyasland...

Kaynak: AtakentHaber

Çocuklarda Tırnak Yeme Alışkanlığı

Tırnak yeme, çocukluk döneminde en sık karşılaşılan zararlı alışkanlıklarda...

Kaynak: AtakentHaber

Bağışıklığı Güçlendiren Besinler

Havaların soğumasıyla birlikte bağışıklık sistemimiz zayıflıyor ve hastalık...

Kaynak: AtakentHaber

Boğaz Ağrısını Geçirmek İçin Tavsiyeler

Kış mevsiminin kendisini iyiden iyiye göstermeye başlamasıyla hastalıklarda...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam