:: HABER DETAY

İstenmeyen Tüyler için Bitkisel Çözüm
Şahin Tercüme Reklam

İstenmeyen Tüyler için Bitkisel Çözüm


İstenmeyen tüyler, adı üstünde pek de memnun olduğumuz tüyler değil.

Onlardan kurtulmak için her gün yepyeni yöntemler, kremler, teknolojiler çıksa da bazen hiçbirinden etkili sonuç alınamayabiliyor, istenmeyen tüyler bir türlü istenmediklerini anlayıp tamamen yok olup gitmiyor.

Hal böyle olunca insan alternatif yöntemler aramaktan kendini alamıyor. İşte tam da böyle bir alternatif yöntem de Rusların yüzlerce yıldır uyguladığı söylenen bir formülden geliyor.

Sadece 2 malzemeyle hazırlanan bu karışım nasıl yapılıyor, nasıl uygulanıyor gelin birlikte keşfedelim, Rusların yıllara meydan okuyan bu güzellik ve bakım sırrından hepimiz haberdar olalım.

2 malzemeli bu karışım nasıl yapılıyor dersiniz:
İstenmeyen tüylerden kurtaran karışımın tarifi şimdilerde neredeyse tüm dünyaya yayılan, doğal tüy dökücü yöntemlerden biri olarak görülen bu formül, Rusların yüzlerce yıldır kullandığına inanılan bir yöntem aslında. Sadece 2 malzemeyle hazırlanan bu formül nedir sizi hiç merakta bırakmadan geçelim tarifine.

Malzemeler:
•2-3 avuç kuru ceviz kabuğu
•1 su bardağı su (Miktarları artırıp azaltabilirsiniz)

Nasıl Yapılır?
Uygulayacağınız bölgeye göre farklılık gösterecek miktarda kuru ceviz kabuklarını alın ve hem kendinize hem de çevrenize hiçbir zarar gelmeyecek bir yerde, tüm önlemlerinizi aldıktan sonra bu ceviz kabuklarını yakın.

Kabuklar tamamen yanıp kül olduğunda, ortaya çıkan bu külleri temiz ayrı bir kaba alın ve üzerine karışım kremsi bir kıvama gelecek kadar su ekleyin. Suyu azar azar ekleyin ki gerekli kıvamı aldığında su eklemeyi durdurun.

Karışımı bu şekilde 12 saat bekletin. 12 saatin ardından istenmeyen tüylerden kurtulmanız için gerekli olan karışımınız hazır!

Nelere dikkat etmeli, nasıl uygulamalı:
Karışımı hazırladınız, gelelim nasıl uygulayacağınıza. Bu karışımı uygulamak için öncelikle istenmeyen tüylerinizi almamış olmanız gerekiyor. Kurtulmak istediğiniz bu tüylerin üzerine karışımı güzelce yayın. Karışımı sürmek için bir gazlı bezden ya da pamuktan yardım alabilirsiniz.

Dökülmesini istediğiniz tüm tüylerin üzerine karışımı güzelce yaydıktan sonra 30 dakika bekletin ve ardından duru suyla karışımı cildinizden tamamen arındırın. Bu uygulamayı günde 3 defa, toplam 3 gün yaptığınızda sonuçlarını göreceksiniz.

Ancak elbette ilk 3 günlük sürede tüm tüyleriniz dökülmeyecektir. Bu nedenle dilerseniz 1 ay ara verdikten sonra yeniden 3 gün aynı uygulamayı tekrarlayabilirsiniz.

Dikkat etmeniz gereken noktalara gelirsek, yapılışında gördüğünüz gibi ceviz küllerini yakarken çok çok dikkatli olmanız büyük önem taşıyor. Kendinize ve çevrenize zarar vermemek adına ceviz kabuklarını açık bir alanda, kontrollü bir şekilde yakmalı, yakarken içine tutuşmasını kolaylaştırmak için kağıt gibi farklı malzemeleri asla karıştırmamalısınız.

Aynı şekilde uygularken cildinizde bir yanma, bir kızarıklık ya da başka bir rahatsızlık hissediyorsanız hemen karışımı cildinizden tamamen temizlemeli, rahatsızlığınız devam ediyorsa hemen ilgili doktora başvurmalısınız.

Unutmayın ki bu karışım, bilimsel olarak kabul görmüş bir tedavi yöntemi değil, yüzlerce yıl önceye dayanan geleneksel bir yöntem. Bu nedenle eğer cilt hassasiyetiniz, herhangi bir alerjiniz ya da başkaca bir cilt rahatsızlığınız varsa bu karışımı asla uygulamamalısınız.

Aman diyelim, güzel bir sonuç almak isterken kendinize ciddi bir zarar vermiş olmayın, sağlıktan önemli bir şey olmadığını unutmayın.

:: Bakım

Demlikte Kalan Çayın Faydaları

Demlikte kalan çayı bakın nasıl faydaları var; Saçınızı şampuanl...

Kaynak: AtakentHaber

Bebek gibi bir cilt için...

Güzellik ve genç görünümün oldukça değerli olduğunu söyleyen Dermatoloji Uz...

Kaynak: HT Hayat

Vişne suyu iyi uyutuyor!

Vişne suyunu herkes sever mi bilinmez ama İngiliz bilim insanları vişne suy...

Kaynak: HaberTürk

Saçlar neden beyazlar!

Uzmanlar saçlarda ağarmaya neden olan maddeyi buldu... Saçların ...

Kaynak: AA

SiparisYolda.com Reklam